Κάννες 15: Πέμπτη 14/5

Δημοσίευση: 14 Μαΐου 2015, 21:09

Πρεμιέρα για το 68ο Φεστιβάλ των Καννών με την προβολή της ταινίας "Με το κεφάλι ψηλά" της Εμανουέλ Μπερκό και φυσικά την πρωταγωνίστρια Κατρίν Ντενέβ να κλέβει την παράσταση στο κόκκινο χαλί, όπου δεν έλειψε η... παρέλαση πολλών και διάσημων σταρ. 

Άλλωστε εκτός την παρουσίαση των μελών των κριτικών επιτροπών για τα επιμέρους τμήματα του φεστιβάλ, προβλήθηκαν και τα "Mad Max: Fury Road" του Τζορτζ Μίλερ και "Tale of tales" του Ματέο Γκαρόνε. 

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση του Mad Max 4 βρέθηκαν ο Τομ Χάρντι, ο Νίκολας Χολτ και η Σαρλίζ Θερόν, για την οποία τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραψαν. Ο Τζορτζ Μίλερ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν ήταν μέσα στις φιλοδοξίες του να γυρίσει άλλη μία «Mad Max» ταινία, απλά προέκυψε. Επίσης, τόνισε πως δεν πίστευε ούτε υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν 12 χρόνια να την τελειώσει. Ο Τομ Χάρντι ανέφερε πως ο ρόλος του Μad Max είναι απόλυτα ταυτισμένος με τον Μελ Γκίμπσον και μίλησε για την βοήθεια που του προσέφερε ο Τζορτζ Μίλερ  ώστε να συνειδητοποιήσει  πως δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, απλά να απολαύσει το «ταξίδι» που συνεχίζει τον μύθο του Mad Max. Η Σαρλίζ Θερόν σχολίασε πως δεν κατατάσσει  την ταινία στην κατηγορία επιστημονικής φαντασίας, καθώς πιστεύει πως πρόκειται περισσότερο για παραβολή για όλες τις καταστροφές που έχει επιφέρει ο άνθρωπος στον πλανήτη. «Είναι  υπέροχο συναίσθημα να ερμηνεύεις το ρόλο μιας δυνατής γυναίκας η οποία δεν προσπαθεί να είναι άντρας», τόνισε η 39χρονη ηθοποιός.

Στο «Tale of tales», την παράσταση έκλεψε η Σάλμα Χάγιεκ, η οποία μάλιστα στην ταινία τρώει την καρδιά ενός θαλάσσιου κτήνους... Η Μεξικάνα καλλονή σχολίασε: «Ήταν αηδιαστική. Ο σκηνοθέτης μας εδώ ήθελε το εσωτερικό της καρδιάς να μοιάζει με αυτό μιας αληθινής καρδιάς» θυμάται η Χάγιεκ δείχνοντας τον Γκαρόνε. «Φαντάσου να δάγκωνα και να ανακάλυπτα ότι είχα κόψει μια πραγματική αρτηρία... Η καρδιά είχε φτιαχτεί από μακαρόνια, αλλά και πάλι δεν ήταν ιδιαίτερα θελκτικό γεύμα: «Νόμιζα ότι θα κάνω εμετό» δηλώνει η Χάγιεκ. Η ηθοποιός αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα, ένα από τα οποία ήταν το βάρος που έπρεπε να κουβαλά: τα λεπτομερή κοστούμια της ζύγιζαν περίπου 30 κιλά. Παράλληλα, η Χάγιεκ πρόλαβε ήδη από την πρώτη ημέρα να... αψηφήσει την οδηγία του Φεστιβάλ για τις selfie, όπως θα δείτε στην gallery.

Στο διαγωνιστικό τμήμα προβάλλεται και το Our Little Sister (Η Μικρή Αδελφή Μας), η νέα ταινία του Χιροκάζου Κόρε - Έντα (Like Father, Like Son), με τους περισσότερους κριτικούς να συμφωνούν ότι ο σκηνοθέτης κάνει ένα είδος ρεαλιστικού σινεμά, αλλά ότι από τη συγκεκριμένη ταινία έλειπε το συναίσθημα και η ένταση.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos