Κάννες 13: Τα βραβεία των παράλληλων τμημάτων του Φεστιβάλ

Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2013, 22:18

Mία ημέρα πριν την λήξη του Φεστιβάλ των Καννών, με την απονομή των μεγάλων βραβείων, ανακοινώθηκαν τα βραβεία των παράλληλων τμημάτων:

Ένα Κάποιο Βλέμμα

To «L'Image Manquante» («Η Χαμένη Εικόνα») του Ρίτι Παν από την Καμπότζη, απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του τμήματος. Το Βραβείο της Επιτροπής πήγε στο «Ομάρ» του Χάνι Αμπού-Ασάντ, εκείνο της Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο «L'Inconnu du Lac» («Ο Άγνωστος της Λίμνης») του Αλέν Ζιροντί, ενώ το βραβείο Μέλλοντος πήρε το «Fruitvale Station» του Ράιαν Κούγκλερ.

Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Η ταινία του Γκιγιόμ Γκαγιέν, «Les Garçons et Guillaume, à table» («Αγόρια και Γκιγιόμ, Στο Τραπέζι»), απέσπασε τα βραβεία του Art Cinema και της Ένωσης Συγγραφέων και Συνθετών. Η ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στο κωμικό θρίλερ «Tip Top» του Σερζ Μποζόν με πρωταγωνίστριες την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τη Σαντρίν Κιμπερλέν, ενώ καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία αναδείχθηκε το «The Selfish Giant» της Κλίο Μπάρναρντ.

Η Εβδομάδα Κριτικής

Δύο βραβεία απέσπασε και η μεγάλη νικήτρια του τμήματος Εβδομάδα Κριτικής, το «Σάλβο» των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα: το Μεγάλο Βραβείο και το βραβείο France 4 Revelation. Ειδική Μνεία απέσπασε η αργεντίνικη ταινία «Los Dueños» («Οι Ιδιοκτήτες») των Αγκουστίν Τοσκάνο και Εζεκιήλ Ραντάσκι, ενώ το καναδικό «Le Demantelement» («Η Αποσυναρμολόγηση») του Σεμπαστιάν Πιλό κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων και Συνθετών.

FIPRESCI

Το «La Vie d'Adele» («Η Ζωή της Αντέλ») του Αμπντελατίφ Κεσίς με τις Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λία Σεϊντού δίκαια θεωρείται σαν ένα από τα φαβορί για την αυριανή απονομή του Χρυσού Φοίνικα, αποσπώντας τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος από την Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Η Ένωση Κριτικών ξεχώρισε επίσης τα «Manuscripts Don't Burn» («Τα Χειρόγραφα Δεν Καίγονται») του Μοχάμεντ Ρασούλοφ, που γυρίστηκε κρυφά στο Ιράν εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στον σκηνοθέτη και «Blue Ruin» («Μπλε Χαλάσματα») του Τζέρεμι Σόλνιερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos