Καλοκαιρινά hits στο θερινό της Ταινιοθήκης

Δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2016, 13:34
Συντάκτης:

Kαλοκαίρι σημαίνει πολλά. Σημαίνει και θερινό σινεμά. Και κλασσικές ταινίες που έχουμε λατρέψει ή που έχουμε απωθημένο επιτέλους να δούμε. Κάτω από τα αστέρια.

Να μια ευκαιρία: Στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς θα προβληθούν 7 θρυλικές ταινίες από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Διαβάστε και σημειώστε ημερομηνίες.

Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς (1984)

Πέμπτη 23 Ιουνίου – Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:45 και Δευτέρα 27 Ιουνίου έως Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 23:00

Με Χάρι Ντιν Στόντον, Ναστάζια Κίνσκι, Ντιν Στόκγουελ. Ύστερα από μακρόχρονη περιπλάνηση στα σύνορα του Μεξικού, ο Τράβις, που αρνείται να μιλήσει, οδηγείται από τον αδελφό του στο σπίτι του. Εκεί προσπαθεί να κερδίσει την εκτίμηση του 8χρονου γιου του, με τον οποίο ξεκινά μια δεύτερη περιπλάνηση, σε αναζήτηση αυτήν τη φορά της εξαφανισμένης γυναίκας του. Αρχετυπική road movie, όπου ο Βέντερς συναντιέται με τον Σαμ Σέπαρντ κάτω από τους ήχους της μουσικής του Ράι Κούντερ. Η ταινία προβάλλεται σε νέα αποκατεστημένη έκδοση. Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών.

Τα Φτερά του Έρωτα του Βιμ Βέντερς (1987)

Πέμπτη 23 Ιουνίου – Κυριακή 26 Ιουνίου στις 23:15 και Δευτέρα 27 Ιουνίου έως Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:45

Με Μπρούνο Γκανζ, Σιλβέιγ Ντομαρτέν, Πίτερ Φολκ. O Ντάμιελ και ο Κάσιελ, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο πρώτος ερωτεύεται μια ακροβάτισσα και αποφασίζει να γίνει θνητός για να ζήσει μαζί της. Σε νέα αποκατεστημένη έκδοση.

Money Monster της Τζόντι Φόστερ (2016)

30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου στις 21:00, 23:00

O Τζορτζ Κλούνεϊ υποδύεται τον Lee Gates, έναν οικονομικό αναλυτή/τηλεοπτική περσόνα που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Τζακ Ο’ Κόνελ) εισβάλλει στο studio και σε απευθείας μετάδοση κρατάει όμηρους τον genius αναλυτή και την Patty Fenn (Τζούλια Ρόμπερτς), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

H Ομορφότερη Εποχή της Κατρίν Κορσινί (2015)

7 – 13 Ιουλίου στις 21:00, 23:00

Με Νοεμί Λβοβσκί, Σεσίλ Ντεφράνς. Βρισκόμαστε στο 1971. Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειάς της και να ξανακερδίσει την οικονομική της ανεξαρτησία. Η Καρόλ είναι Παριζιάνα, ζει με τον Μανυέλ, κι είναι ενεργά αναμεμειγμένη με τις ζυμώσεις του φεμινιστικού κινήματος. Η συνάντησή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους.

Θα σε περιμένω πάντα του Τζουζέπε Τορνατόρε (2015)

14 – 20 Ιουλίου στις 20:45, 23:00

Με Τζέρεμι Άιρονς, Όλγα Κιριλένκο. Η ερωτική σχέση μεταξύ ενός αστρονόμου και της ερωμένης του, που μετατρέπεται σε σχέση εξ’ αποστάσεως. Ένα ειδύλλιο γεμάτο πάθος και απροσδόκητες ανατροπές.

Βone Tomahawk του Σ. Κρεγκ Ζάχλερ (2015)

21 – 27 Ιουλίου στις 20:45, 23:00

Ένας φυγόδικος οδηγεί εν αγνοία του μια ομάδα ιθαγενών τρωγλοδυτών στη φιλήσυχη πόλη Bright Hope. Οι άγριοι απαγάγουν μερικούς κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους την όμορφη γυναίκα ενός τοπικού κτηματία (Πάτρικ Γουίλσον). Παρά τον τραυματισμό του, ο κτηματίας σχηματίζει μια μικρή ομάδα διάσωσης μαζί με τον σερίφη της περιοχής (Κερτ Ράσελ), τον ηλικιωμένο αλκοολικό βοηθό του (Ρίτσαρντ Τζένκινς) και έναν ξεροκέφαλο τζογαδόρο (Μάθιου Φοξ). Αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ένα ταξίδι στην κόλαση επί της γης, μόλις το μικρό απόσπασμα αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζει έναν εχθρό που η αγριότητά του πραγματικά δεν έχει όρια.

Η κριτική μας.

Maggie’s Plan της Ρεμπέκα Μίλερ (2016)

28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στις 21:00, 23:00

Με Τζουλιάν Μουρ, Γκρέτα Γκέρβινγκ, Ίθαν Χοκ. Το σχέδιο της Μάγκι να μεγαλώσει ένα μωρό μόνη της εκτροχιάζεται όταν ερωτεύεται τον παντρεμένο Τζον και καταστρέφοντας τον ασταθή γάμο του με την ξεχωριστή αλλά ανυπόφορη Ζορζέτ. Με μια κόρη τρία χρόνια αργότερα, η Μάγκι έχει ξεμείνει από αγάπη και βρίσκεται σε δίλημμα: τι κάνετε όταν υποψιάζεστε ότι ο άνθρωπός σας και η πρώην σύζυγός του, είναι πραγματικά τέλειοι ο ένας για τον άλλον;

Η κριτική μας.

Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός. Είσοδος: 7 ευρώ. Άνεργοι, φοιτητικό, άνω των 65, μέλη μικρής λέσχης, δάσκαλοι/καθηγητές: Είσοδος 5 ευρώ. Αθηνόραμα club (Δευτέρα – Παρασκευή): 5 ευρώ. 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Σύντομα θα έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις για τις ταινίες που προαναφέραμε! Περισσότερα σύντομα.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2016, 13:34
Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2016, 13:35
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos