ΣΕΙΡΕΣ

"Iron Fist" season 2: Μπιμουβιά που τελικά αξίζει

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2018, 17:19
Συντάκτης:

Για τους φαν του Netflix Marvel Cinematic Universe, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα για τον Danny Rand a.k.a. the Iron Fist. Στην πρώτη σεζόν του “Iron Fist” είδαμε τον Danny (Finn Jones) να επιστρέφει στην Νέα Υόρκη ύστερα από χρόνια εκπαίδευσης στην τέχνη του Kung Fu από κάτι (σαδιστές) μοναχούς. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν, ο Danny καταφέρνει να αποτύχει να προστατέψει την πόλη K’un-Lun, καταστρέφει τη ζωή της Joy (Jessica Stroup) και του Ward (Tom Pelphrey), ενώ παράλληλα εκτροχιάζει και τη ζωή της Colleen (Jessica Henwick). Στους “The Defenders” ο Danny μαζί με τους υπόλοιπους υπερήρωες πολεμούν την οργάνωση “The Hand,” και στο τέλος ο Daredevil εμπιστεύεται την προστασία της Νέας Υόρκης στον Danny. Αυτό, σε συνδυασμό με το τέλος της πρώτης σεζόν “Iron Fist” όπου είδαμε την Joy με τον Davos (Sacha Dhawan) να μοιράζονται το αμοιβαίο μίσος τους για τον Danny, μας προϊδέασε για το εξής: οι ‘κακοί’ της δεύτερης σεζόν “Iron Fist” θα ήταν η Joy και ο Davos, όπου ο τελευταίος θα έκανε τα πάντα για να κλέψει το Iron Fist από τον Danny. Αυτό που είδαμε στην δεύτερη σεζόν ήταν ακριβώς αυτό, αλλά και πολλά περισσότερα. Είδαμε κόκκινες, πορτοκαλί και λευκές γροθιές, και τελικά μείναμε ευχάριστα έκπληκτοι με το τέλος της. Τελικά μήπως η γροθιά προορίζεται για μία γυναίκα και όχι για έναν άνδρα;

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Ομολογουμένως, η δεύτερη σεζόν είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την πρώτη, πράγμα που οφείλεται στον νέο showrunner, Raven Metzner, ο οποίος αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πρώτη σεζόν. Η στρατηγική που ακολούθησε ήταν η εξής: μετατόπισε το βάρος από τον ατάλαντο πρωταγωνιστή στο supporting cast. Για αυτό και τα δευτερεύοντα storylines είναι τόσα πολλά. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ο χαρακτήρας της Walker/Mary (Alice Eve), μία μισθοφόρος που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας, η οποία όσο θα κοστίσει στον Danny, άλλο τόσο θα τον βοηθήσει. Ουσιαστικά, η δεύτερη σεζόν δομείται γύρω από μία ηθική προσταγή, η οποία αφορά την προστασία της Νέας Υόρκης. Ο Danny έχει μία εντελώς διαφορετική ιδεά για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, ενώ οι προθέσεις του Davos είναι ξεκάθαρα δολοφονικές. Έτσι, παρακολουθούμε δέκα επεισόδια, τα οποία γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα καθώς προχωράμε. Σίγουρα, τα δύο τελευταία είναι τα καλύτερα της σειράς, με την τελική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο σιδερένιες γροθιές και τον Danny να βρίσκεται στην Ιαπωνία που προσπαθεί να μάθει για την ιστορία του Iron Fist.

Παρ΄όλα αυτά, το “Iron Fist,” όπως και το “Jessica Jones,” έκανε λάθος στην επιλογή του πρωταγωνιστή. Κάθε φορά που εμφανίζεται ο Danny για να διαπραγματευτεί με τους αρχηγούς των εγκληματιών, εμφανίζεται μαζί του και το white savior complex, το οποίο ενισχύεται όλο και πιο πολύ από την παιδιάστικη ανικανότητα που επιδεικνύει ο χαρακτήρας του. Επίσης, όσο διασκεδαστικό και αν είναι να βλέπουμε εφήβους που προσπαθούν να μετεξελιχθούν σε γκάνγκστερ, τα λόγια που απευθύνει η Colleen σε αυτούς δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτά. Οι σκηνές που εμφανίζεται η ντετέκτιβ Misty (Simone Missick) είναι εμφανώς καλύτερες, καθώς φέρνει μαζί της ενέργεια, χιούμορ και μαγκιά (κάτι που συνέβαινε και στις σκηνές της στο “Luke Cage”). Η Joy με τον Davos ίσως είναι το κερασάκι στην τούρτα καθώς είναι τόσο γραφικοί, που φαντάζουν κωμικοί. Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι μονόλογοι του Davos για την Νέα Υόρκη είναι σίγουρα το καλύτερο κωμικό υλικό όλης της σειράς. 

Η κατάληξη; Το “Iron Fist” στην δεύτερη σεζόν του θα σας ενδιαφέρει αν είστε φαν της ιστορίας, αλλά και θα σας διασκεδάσει με τους επικούς B-movie διαλόγους του. Αξίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos