Η Wonder Woman... πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2016, 18:25
Συντάκτης:

Πρέσβειρα εικονικής πραγματικότητας... Το είδαμε κι αυτό...

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του διάσημου αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών. Και αυτό παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και μέρος του προσωπικού του. 

"...Η Wonder Woman θα εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών διάρκειας ενός έτους υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών..."

Η πρωταγωνίστρια των κόμικ ανακηρύχθηκε επίτιμη πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών σε τελετή όπου ήταν παρούσα η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ (Lynda Carter), η οποία την ενσάρκωσε στην τηλεόραση, αλλά και η Νταϊάν Νέλσον (Diane Nelson), πρόεδρος της DC Entertainment που κατέχει τα δικαιώματα του κόμικ. Η Κριστίνα Γκάλας (Cristina Gallach), αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδια για την επικοινωνία και τη δημόσια ενημέρωση, χαιρέτισε από την πλευρά της «τη δέσμευση της Wonder Woman στη μάχη υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας».

Στο βάθος της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, βρίσκονταν πολλές δεκάδες διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη προς το βήμα, ορισμένοι εξ αυτών σηκώνοντας την γροθιά τους ψηλά.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπίπτει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε ένα βιβλίο κόμιξ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς επίσης και φυσικά με την ομώνυμη ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέγη ως υπόδειγμα μια φανταστική προσωπικότητα. «Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που είναι πραγματικά αληθινές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιλεγούν». Επιπλέον, μια λίστα, το οποίο υπέγραψαν 350 υπάλληλοι του ΟΗΕ, κυκλοφόρησε με αίτημα προς τον Μπαν Γκι Μουν να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.

Σε έναν ιστότοπο που έφτιαξαν οι επικριτές, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η Wonder Woman είναι «η ενσάρκωση του pin-up: μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και απίθανες διαστάσεις», που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos