Η Κάθριν Μπίγκελοου ετοιμάζει ταινία για τον λοχία Μπεργκντάλ

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014, 02:39

Ο Αμερικανός λοχίας Μπάουι Μπέργκνταλ δεν πρόλαβε να γυρίσει στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, όπου τον κρατούσαν αιχμάλωτο οι Ταλιμπάν και η ομάδα πίσω από το Zero Dark Thirty, σχεδιάζει να κάνει ταινία την ιστορία του...

Σύμφωνα με το Deadline, το πρότζεκτ της Κάθριν Μπίγκελοου είναι μόνο ένα από τα δύο που ετοιμάζονται για τον λοχία, ο οποίος ήταν αιχμάλωτος για πέντε χρόνια πριν αφεθεί ελεύθερος ως «αντάλλαγμα» για την μεταφορά πέντε κρατουμένων από το Γκουαντάναμο στο Κατάρ. Μία ταινία για τον Μπεργκντάλ φέρεται να ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Τοντ Φιλντ (In the bedroom, Little children). Η ταινία θα βασίζεται σε άρθρο του Μάικλ Χέιστινγκς για το περιοδικό Rolling Stone.

Μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτιδα φαντάζει πιο ελκυστική επιλογή για την συγκεκριμένη ιστορία, άλλωστε έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο είδος του πολεμικού δράματος, τόσο με το Zero Dark Thirty που εξιστορούσε το κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όσο και με το Hurt Locker που επικεντρώνεται στον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι συνθήκες της απελευθέρωσής του έχουν γίνει αντικείμενο επικρίσεων στις ΗΠΑ με ορισμένους να χαρακτηρίζουν τον στρατιώτη «λιποτάκτη». Ο λοχίας λέγεται ότι εγκατέλειψε τη βάση του αποπροσανατολισμένος και τριγυρνούσε στο Αφγανιστάν μέχρι που συνελήφθη από τους Ταλιμπάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
1 ημέρα
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos