ΣΕΙΡΕΣ

Η δολοφονία του Βερσάτσε στη μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2016, 11:02
Συντάκτης:

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από το πρωινό της 15ης  Ιουλίου του 1997, όταν ο 50χρονος τότε διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζιάνι Βερσάτσε, επιστρέφοντας στο σπίτι του  στο Μαϊάμι με τον πρωινό καφέ του ανά χείρας, δολοφονήθηκε από τον εγωκεντρικό και ζιγκολό στο επάγγελμα Άντριου Κανάναν, ο οποίος εν τέλει μετά από οκτώ ημέρες και υπό την πίεση του αστυνομικού κλοιού, αυτοκτόνησε.

Η παραπάνω –αρκετά ιντριγκαδόρικη- ιστορία αναμένεται να είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί ο τρίτος κύκλος της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς “”, με τίτλο “Versace/Cunanan”. Θυμίζουμε εδώ ότι ο πρώτος κύκλος είχε ασχοληθεί με τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ ο δεύτερος με την υπόθεση του ποδοσφαιρικού αστέρα Ο.ΤΖ.Σίμπσον.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου Τζιάνι έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της μόδας, δεδομένου του εξαιρετικά δημοφιλούς προφίλ του χαρισματικού Βερσάτσε, ο οποίος όντας γιος ενός πωλητή κάρβουνου και μιας μοδίστρας, με την επιμονή, το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά, κατάφερε να ‘ντύσει’ τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλυγουντ, ενώ τα ιταλικά μπαρόκ, τα ελληνικά μοτίβα,τα σύμβολα των Ετρούσκων και οι έμμεσες παραπομπές στον Andy Warhol που αποτυπώνονται στα υφάσματά του κέρδισαν επάξια μια ‘αιώνια’ θέση στο πάνθεον της μόδας.

Τα αίτια της δολοφονίας του ‘πατέρα’ του όρου ‘”  και αγαπημένου φίλου του Έλτον Τζόν, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της Μαντόνα, του Έρικ Κλάπτον και της Ναόμι Κάμπελ  δεν έγιναν ποτέ γνωστά, αλλά ο Κανάναν κέρδισε έστω και μετά θάνατον τη δημοσιότητα που πάντα ζητούσε.

Σύμφωνα με τη , οι παραγωγοί αναζητούν ήδη την ηθοποιό που θα υποδυθεί την αδελφή του μεγάλου σχεδιαστή, Ντονατέλα. Σημειωτέον ότι η εν λόγω σειρά δεν έχει λάβει την επίσημη έγκριση του οίκου, όπως έγκριση δεν έχει λάβει και η ταινία που σκηνοθετεί ο Δανός σκηνοθέτης  Μπίλι Όγκουστ για το ίδιο θέμα με τον Αντόνιο Μπαντέρας σε ρόλο Βερσάτσε.

Όπως ανέφερε, μάλιστα,   εκπρόσωπος της εταιρείας «η ταινία θα πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως ένα έργο μυθοπλασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos