Χρήματα προς το ΕΚΚ από το Υπουργείο

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2011, 19:07

Εκτακτη επιχορήγηση στο ύψος των 500.000 ευρώ σχεδιάζει να εκταμιεύσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπως διαβεβαίωσε  ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ.

 Και το -κατά τη γνώμη μας- πιο σημαντικό: Μέχρι το τέλος του Απριλίου, το υπουργείο θα βάλει στα ταμεία του Κέντρου και το χρωστούμενο ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί.

Ο Υπουργός σχολίασε: «Τα λεφτά είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το νέο κινηματογραφικό νομοσχέδιο εξασφαλίζει μια σοβαρή ροή χρημάτων προς το ΕΚΚ, που πρέπει να τα πολλαπλασιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που περιμένω από τη νέα πραγματικότητα και τις πολιτικές που γεννά, είναι να σταματήσει η αιμορραγία των Ελλήνων δημιουργών».

Από λόγια παχιά και μεγάλα έχουμε χορτάσει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι όχι μόνο να δοθούν πραγματικά τα χρήματα, αλλά και κυρίως να αξιοποιηθούν σωστά, αξιοκρατικά και να διοχετευθούν εκεί που πρέπει από άτομα που είναι ικανά να αξιολογήσουν καταστάσεις χωρίς δεύτερες και τρίτες "παραμέτρους".


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos