Χίτσκοκ, Oυάιλερ σε επανέκδοση

Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2011, 02:08

Άλλες δύο επανεκδόσεις στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011.

O λόγος για το "Blackmail" (***, 1929) του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους Άνι Όντρα, Σάρα Όλγκουντ, Τσαρλς Πάτον. Η πρώτη ομιλούσα Αγγλική ταινία.

Υπόθεση: Η νεαρή Άλις βγαίνει ραντεβού με τον φίλο της, ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, Φρανκ Γουέμπερ. Το ραντεβού όμως καταλήγει σε ένα μικρό καβγαδάκι και η Άλις τελικά συνεχίζει το βράδυ της με έναν νεαρό καλλιτέχνη, τον κ. Κρου. Ο Κρου την προσκαλεί στο στούντιό του και η Άλις δέχεται διστακτικά. Εκεί οι δύο νέοι φλερτάρουν ανάλαφρα μέχρι που ο Κρου επιχειρεί να την βιάσει. Πάνω στον πανικό της η Άλις βρίσκει ένα μαχαίρι και τον σκοτώνει. Την επόμενη μέρα τα νέα έχουν διαδοθεί παντού και η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί. Κατά τύχη, την υπόθεση έχει αναλάβει ο φίλος της Άλις, ο ντετέκτιβ Φρανκ, ο οποίος επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, όμως, αναγνωρίζει ένα στοιχείο που είχε αφήσει η Άλις και καταλαβαίνει ότι για το έγκλημα ευθύνεται η αγαπημένη του! Πάει αμέσως να βρει την Άλις, για να δουν τι θα κάνουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται στο ζευγάρι ένας μικροκακοποιός, ο Τρέισι, ο οποίος ήξερε τι είχε γίνει και εκβιάζει την κοπέλα.

Επίσης, το "How to steal a million" (***, 1966) του Ουίλλιαμ Ουάιλερ με τους Όντρεϊ Χέπμπουρν, Πίτερ Ο'Τοϋλ, Ιλάι Ουάλας. 

Υπόθεση: Η κόρη ενός πλαστογράφου είναι αναγκασμένη να κλέψει ένα πολύτιμο, πολύ καλά προστατευμένο έκθεμα του πατέρα της από το μουσείο, προτού οι ειδικοί που θα το ελέγξουν διαπιστώσουν πως είναι πλαστό. Σε Θησείο, Αβάνα και Αθηναία.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos