H "Ευτυχία" του Χρήστου Πυθαρά ξανα... χτυπά

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2015, 18:02
Συντάκτης:

Η πρώτη ταινία του Χρήστου Πυθαρά, είναι ένα ανθρωποκεντρικό ψυχολογικό θρίλερ. 

Μέσα και έξω και τριγύρω από οτιδήποτε θεωρούμε δεδομένο, κάτι τρομερό μεγαλώνει. Τρέχει η Άννα, προς τα πού; Δουλεύει η Άννα, μα για ποιον; Βλέπει τηλεόραση η Άννα, μα γιατί; Κρακ. Η στιγμή που κάτι σπάει.

Όλα μοιάζουν φυσιολογικά στην ζωή της Άννας. Τα πρωινά βγαίνει για τρέξιμο. Μετά πάει στο φωτογραφείο όπου εργάζεται. Τα βράδια τα περνά μόνη της, συνήθως μπροστά απ' τον υπολογιστή. Οι μέρες περνάνε χωρίς να αλλάζουν. Τα post-it που βρίσκει κολλημένα στην πόρτα της με αριθμούς σε αντίστροφη μέτρηση, δεν την ανησυχούν ιδιαίτερα. Μόνο αυτό το ξύσιμο στο μπράτσο την ενοχλεί. Η Άννα έχει αρχίσει να ζορίζεται. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά στην ζωή της. Μα η Άννα πεθαίνει καθημερινά. Γιατί η Άννα δεν ζει κάθε μέρα.

Κρακ.

Όταν ένας άντρας αρχίζει να παρενοχλεί την Άννα, πυροδοτείται μια σειρά γεγονότων που θα την φέρουν αντιμέτωπη με όλο το περιβάλλον της και με την επαφή της με την πραγματικότητα.

Κεντρικό ενδιαφέρον της ταινίας, ένα κωμικό ανθρωποκεντρικό δράμα, είναι το ψυχογράφημα ενός χαρακτήρα, ιδωμένο και δοσμένο μέσα από το είδος του ψυχολογικού θρίλερ.

Η ιστορία κινείται στο ύφος των ταινιών "The Tenant" του Roman Polanski και "The Match Factory Girl" του Aki Kaurismaki.

Στην ταινία παίζουν οι Ξανθή Σπανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χρήστος Στέργιογλου, Θέμις Μπαζάκα, Μυρτώ Πανάγου, Σταύρος Συμεωνίδης, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Μυλωνάς, Κατερίνα Ζησούδη, Μαριλένα Ορφανού, Αννίτα Μαυρομιχάλη. Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς. Φωτογραφία: Ευγένιος Διονυσόπουλος, Νίκος Θωμάς. Σκηνογραφία: Πηνελόπη Βαλτή, Μαρία Παπαδημητρίου. Ήχος: Χρήστος Παπαδόπουλος, Ντίνος Κίττου, Άρης Παυλίδης

Update 29/4/17: Τα πράγματα ζορίζουν, ξανά. Σήμερα και αύριο στις 22.00. Κινηματογράφος Αλεξάνδρα Europa Cinemas (Πατησίων 77). www.blissthemovie.com. Δείτε το production clip. Η κριτική μας εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos