Για 2η χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου φιλοξενεί το Torino Film Lab

Δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2019, 15:46
Συντάκτης:

Tο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Torino Film Lab (TFL), οργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση για την εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.00 έως 19.00 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

<a href="/nea/elliniko-kentro-kinimatografoy-sas-proskalei-se-mia-imera-giortis-gia-elliniko-sinema/69284">Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος με τίτλο «Script Consulting» αφορά την ανάπτυξη σεναρίου και την αναζήτηση των κατάλληλων πρακτικών και προγραμμάτων για τη χρηματοδότησή του ανάλογα με τις ανάγκες και το δημιουργικό στάδιο που βρίσκεται με συμμετέχοντες τους: Nadja Dumouchel (Γαλλία), Δημήτρη Εμμανουηλίδη (Ελλάδα), Franz Rodenkirchen (Γερμανία) και Francoise Von Roy (Γερμανία). Τη συζήτηση συντονίζουν οι Isabelle Fauvel (Γαλλία) και Eva Svenstedt Ward (Σουηδία). Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοινού σε σχέση με το κινηματογραφικό έργο με τίτλο: «Audience Design – Creating Meaning» με εισηγήτρια την Joanna Solecka (Πολωνία). Το «audience design» είναι μια σχετικά πρόσφατη ιδέα που ανέπτυξε το TFL για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των κινηματογραφιστών με στόχο τη δημιουργία μιας στρατηγικής προσέγγισης για την προώθηση ανεξάρτητων ταινιών σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Οι εισηγήσεις και η συζήτηση θα δώσουν τη δυνατότητα αμφίδρομης επαφής και διασύνδεσης του κινηματογραφικού κόσμου της Ελλάδας με την ευρύτερη δυναμική κοινότητα καταξιωμένων εκπαιδευτών και συμβούλων του κινηματογράφου με τους οποίους συνεργάζεται το TFL. Οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με όλους τους κινηματογραφιστές, τους εκπαιδευτές και τους συμβούλους του Script Lab κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που θα ακολουθήσει μετά τις ομιλίες.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά  και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Torino Film Lab ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και έκτοτε διακρίνεται για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξη που δείχνει σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, θέτοντας μάλιστα στο επίκεντρο κινηματογραφιστές οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης ή/και δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με την κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διανομή κινηματογραφικών έργων. Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του TFL είναι το Script Lab, του οποίου η πρώτη φάση για δεύτερη φορά φέτος πραγματοποιείται στο Σούνιο με τη φιλοξενία του ΕΚΚ. Επιπλέον, το ΕΚΚ έχει εξασφαλίσει την απαλλαγή από το κόστος των διδάκτρων για την ελληνική συμμετοχή που θα προκρινόταν στη φετινή διοργάνωση, ενώ ακόμα δύο ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια που έφτασαν ως το τέλος της διαδικασίας επιλογής θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο σενάριό τους σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας για το καθένα στο πλαίσιο του εργαστηρίου. Το ελληνικό project που επιλέχθηκε να συμμετέχει στις εργασίες του Script Lab 2019 είναι το «Novak», του Χάρη Λαγκούση.

Περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφές για την εκδήλωση εδώ.

Μουσείο Μπενάκη – Αμφιθέατρο. Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 . Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Είσοδος ελεύθερη, απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos