Το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη το βραβείο στην Tribeca

Δημοσίευση: 27 Απριλίου 2018, 21:20
Συντάκτης:

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κύπριου Μάριου Πιπερίδη κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (με τον Ρέι Λιότα Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής), έναν χρόνο μετά τον «Γιο της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου που είχε νικήσει πέρυσι, δημιουργώντας μια άτυπη... παράδοση για τον ελληνισμό.

Η ταινία εξιστορεί την ζωή ενός 40άρη αποτυχημένου μουσικού, ο οποίος χρωστά παντού και που μόλις η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει. Όταν ο αγαπημένος του σκύλος Τζίμι  το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην του, αλλά και ενός Τούρκου για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι και να τον ξαναβρεί.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Αδάμ Μπουσδούκος (In the fade, Soul kitchen, Head-On), μαζί του η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Αντίστοιχος νικητής στο Αμερικανικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ήταν το «Diane» του Κεντ Τζόουνς («Hitchcock/Truffaut»), το οποίο βραβεύτηκε επίσης για το σενάριο και την φωτογραφία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos