Φεστιβάλ Γαλλόφωνου 2011-Potiche: Kριτική

Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2011, 23:34

Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Ηθοποιοί: Κατρίν Ντενέβ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Το 1977 η Suzanne Pujol ζει τη ζωή μιας πειθήνιας συζύγου ενός πλούσιου βιομήχανου ομπρελών, Robert Pujol, και ασχολείται μόνο με τα του σπιτιού τους. Αυτός διευθύνει με πολύ σκληρό τρόπο το εργοστάσιό και καταλήγει να γίνεται αντιπαθής και δεσποτικός τόσο με τους εργάτες του όσο και με τα παιδιά του και με τη γυναίκα του, την οποία μάλιστα βλέπει σαν «γλάστρα». Έπειτα από μια απεργία και την απαγωγή του συζύγου της, η Suzanne βρίσκεται ξαφνικά να διοικεί το εργοστάσιο και αποδεικνύεται μια δραστήρια γυναίκα με μυαλό, εκπλήσσοντας τους πάντες.

Εντάξει, μιλάμε, δεν υπάρχει το ταινιάκι. Και ο Οζόν μπορεί να ανακηρυχθεί περίτρανα στην δική μου προσωπική λίστα, ο πιο υπερεκτιμημένος σκηνοθέτης όλων των εποχών στον πλανήτη Γη! Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Ούτε το «Sitcom» βρήκα τόσο ανατρεπτικό, για τις «8 γυναίκες» sorry αλλά δεν μπορώ τα μιούζικαλ, η «Πισίνα» είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά λίγα φιλμ ever, για το «Ricky» δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, ίσως τα «Le temps qui reste» και «Sous le sable» ήταν απλά πάνω του μετρίου.

Όσο για το «Potiche» να καταλάβω ότι επιλέχθηκε σαν ταινία έναρξης του φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου επειδή μας επισκέφθηκε η Ντενέβ. Διότι κατά τα λοιπά, τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Κανονικά όμως. Μια άστοχη ηθογραφία, με ηθοποιούς καρικατούρες (ας εξαιρέσω από σεβασμό την Ντενέβ), αχρείαστα twists στην πλοκή, χιούμορ του πάγου και φυσικά το τραγελάφικό φινάλε με τα τραγούδια. Σας είπα ότι σιχαίνομαι τα μιούζικαλ?

Απόστολος Κίτσος

(1,5 στα 5)


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos