Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Άντζελες 2015

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2015, 16:39

Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, το οποίο ξεκινάει σήμερα με την προβολή της ταινίας Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη, θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου. Θα προβληθούν συνολικά έξι ταινίες μεγάλου μήκους, οκτώ ντοκιμαντέρ και είκοσι ταινίες μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες παρουσιάζει νέες ταινίες από Έλληνες κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι η προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου και των πολιτιστικών συναλλαγών, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους Έλληνες κινηματογραφιστές και το Χόλιγουντ. Τα βραβεία δίνονται σε νέες ταινίες μεγάλου, μικρού μήκους και σε ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζουν.

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF) είναι μάρτυρας ενός νέου ελληνικού κινηματογράφου που προκύπτει από μια γενιά νέων σκηνοθετών που επιμένουν στο σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν προκειμένου να αποτυπώσουν τα πράγματα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού έχουν αναγνωριστεί στους παγκόσμιους κινηματογραφικούς κύκλους και συμμετέχουν στα μεγαλύτερα παγκόσμια Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα κέντρο για τους Έλληνες κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, το οποίο αποκτά νέα σημασία καθώς κατέχει ενεργό ρόλο στην προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, αποκαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς και τον τόπο καταγωγής τους.

Αναλυτικά οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, εδώ.

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2015, 16:39
Ενημέρωση: 3 Ιουνίου 2015, 16:39

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos