Φεμινισμός και burlesque στο Exile Room

Δημοσίευση: 25 Ιαν. 2017, 16:35
Συντάκτης:

Το Exile Room παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που γιορτάζει το γυναικείο φύλο σε απρόσμενες εξισώσεις: ένα εργαστήριο-εισαγωγή στον κόσμο του ντοκιμαντέρ για τις υπέροχες εκείνες ηρωίδες της διπλανής πόρτας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις κοινωνικές συμβάσεις, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους και είσοδο δωρεάν στο Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος.

Πέμπτη 26/1 

20:00 - Είναι Όμορφη Όταν Θυμώνει / She’s Beautiful When She’s Angry (2014, 92’, ελληνική πρεμιέρα) της Mary Dore

 Αποκαλυπτικό, διασκεδαστικό και αφάνταστα διαφωτιστικό, το ντοκιμαντέρ της Mary Dore ανασύρει από τη λήθη την κρυφή ιστορία των απίθανων γυναικών που έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου γυναικείου κινήματος στην Αμερική, από το 1966 έως το 1971. Το «Είναι Όμορφη Όταν Θυμώνει» μας μεταφέρει από την ίδρυση του NOW (National Organization for Women), όπου οι κυρίες φορούσαν ακόμα καθωσπρέπει καπέλα και γάντια, στην εμφάνιση πιο ριζοσπαστικών παρατάξεων της γυναικείας απελευθέρωσης, από διανοούμενες και πρώιμες φεμινίστριες όπως η Kate Millet, μέχρι τους εκκεντρικούς, δημόσιους θεατρινισμούς του WITCH (Women’s International Conspiracy from Hell!).

Προλογίζει η ιστορικός κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου

She's Beautiful When She's Angry Trailer from nancy kennedy on Vimeo.

22:00 - Η Συμμορία του Burlesque / League of Exotique Dancers (2016, 90’, ελληνική πρεμιέρα) της Rama Rau

Σε έναν ανέλπιστο φόρο τιμής στην παρεξηγημένη τέχνη του Burlesque, η ταινία ανεβάζει και πάλι στη σκηνή εννιά από τις πιο θρυλικές περφόρμερ που μεσουράνησαν στο παιχνίδι του υπαινιγμού και της αποπλάνησης, από τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’50, μέχρι και την παρακμή του είδους, στα τέλη των ’70s. Αμετανόητες για τις επιλογές τους, οι πρωταγωνίστριες της «Συμμορίας» δίνουν τη δική τους αποστομωτική εκδοχή για το τι εστί φεμινισμός και απενοχοποίηση του σεξαπίλ, έχοντας κατακτήσει την ανεξαρτησία τους μέσα από την πιο απροσδόκητη διαδρομή!

Προλογίζει η La Dandizette, η μοναδική performer του burlesque στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos