ΣΕΙΡΕΣ

"Fear the walking dead s02": Κολυμπούν τα ζόμπια;

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2016, 04:05
Συντάκτης:

Η πρώτη σεζόν του "Fear the walking dead" ήταν σχεδόν ανυπόφορη στην αρχή της διότι προσπάθησε να μας αναπτύξει τους βασικούς χαρακτήρες της, οι οποίοι εκτός από σχετικά κακογραμμένοι, υπάρχουν και ένας δύο (η Κιμ Ντίκενς και ο Φρανκ Ντιλέιν) που είναι και ατάλαντοι. Προς το τέλος άρχισε να έχει ενδιαφέρον, όταν ξέσπασε ο ιός των ζόμπι και οι πρωταγωνιστές στράφηκαν προς την θάλασσα για να γλυτώσουν.

Εθισμένοι καθώς είμαστε στο "The walking dead", δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξεκινήσουμε τουλάχιστον την 2η σεζόν της spinoff σειράς του και στο πρώτο επεισόδιο λοιπόν τέθηκε άμεσα ένα θέμα (με την απειλή κάποιων πρωταγωνιστών από ζόμπια στην θάλασσα) που προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει απαντηθεί σε άλλο φιλμ ή σειρά του genre. Κολυμπούν τα ζόμπια λοιπόν;

Ε, όχι ακριβώς. Επιπλέουν είναι η ακριβής λέξη και μάλιστα για περιορισμένο χρονικό διάστημα: ώσπου να γεμίσουν τα πνευμόνια τους νερό και να βυθιστούν αύτανδρα στον βυθό της θάλασσας. Τα συγκεκριμένα βέβαια που είδαμε να απειλούν τους πρωταγωνιστές στο πρώτο επεισόδιο του Fear the walking dead, με την βάρκα να έχει ανατιναχτεί αρκετή ώρα, προφανώς και θα έπρεπε να είχαν ήδη πάρει την κατηφόρα για τον πάτο, εκτός και αν είχαν την εξυπνάδα να κρατήσουν την αναπνοή τους (μα τι γράφω)!

Για να το εξετάσουμε και λίγο πιο «επιστημονικά» το ζήτημα, τα ζόμπι θα συνεχίσουν να βυθίζονται και να παραμένουν στον βυθό, ώσπου τα βακτήρια στο έντερο τους να παράγουν αρκετά αέρια αποσύνθεσης -μεθάνιο, υδρόθειο και διοξείδιο του άνθρακα- για να προκαλέσουν τα πτώματα να επιπλέουν ξανά στην επιφάνεια. Αυτή η διεργασία τυπικά θα διαρκέσει ημέρες έως εβδομάδες, ανάλογα με το βάρος του καθενός. Επομένως, τα ζόμπι θα πρέπει να μπορούν να επιπλέουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια και πάλι αρκετές ημέρες ή εβδομάδες αργότερα, αφού τα βακτηρίδια έχουν παραχθεί αρκετά αέρια αποσύνθεσης.

Άρα, το ζόμπι με το σωσίβιο (το είδαμε κι αυτό) είναι ας υποθέσουμε οκ, το ζόμπι κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα (που είχε κενό με οξυγόνο) άντε να το προσπεράσω με επιείκια, αλλά το άλλο που έπλεε με χάρη και απλωτές Ίαν Θορπ πλησίαζε το θύμα του, ε, δεν μπορώ να το αντέξω. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο.

Στο video clip που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τους πρωταγωνιστές να καταθέτουν την δική τους άποψη επί του ζητήματος:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos