Ετοιμος ο "Νίκος Καζαντζάκης" - Tρέιλερ

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2017, 18:16
Συντάκτης:

Στη Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης», περιοχή (και συγκεκριμένα στην πόλη Αντίμπ) άλλωστε στην οποία ο διάσημος Κρητικός συγγραφέας πέρασε τα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του.

Για την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με πρωταγωνιστές τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Μαρίνα Καλογήρου, σας έχουμε γράψει αρκετές φορές, ενώ το φιλμ σύντομα θα περάσει στη φάση του post production), ώστε να είναι έτοιμη μέσα στο 2017, έτος το οποίο έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠΠΟ ως έτος «Νίκος Καζαντζάκης» και θα συμβάλλει καθοριστικά στις τιμητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας.

Η ταινία στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε μεγάλη διανομή από την Audiovisual.

Update 9/5/17: Τα γυρίσματα της ταινίας, που διήρκεσαν έξι μήνες και πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη, ολοκληρώθηκαν και η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production. Η πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους αναμένεται  τον Νοέμβριο του 2017, σε μια χρονιά που έχει ανακηρυχθεί «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του συγγραφέα. Το σενάριο της ταινίας, βασίζεται στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο».  

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Στέφανος Ληναίος, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Σκουλά, Νίκος Καρδώνης, Αμαλία Αρσένη, Γιούλικα Σκαφιδά, Ζέτα Δούκα, Θοδωρής Αθερίδης, ενώ ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται τον Ηγούμενο της Μονής Σινά, αποτυπώνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος. Δόθηκε στην δημοσιότητα το πρώτο teaser.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos