Εργαστήριο «Τεχνικής Meisner» με τον Θανάση Καρανικόλα

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2014, 04:11

Στα πλαίσια του αφιερώματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας στο έργο του Αθανάσιου Καρανικόλα, ο σκηνοθέτης του πρόσφατα βραβευμένου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου «Στο Σπίτι» θα μοιραστεί τα μυστικά της «Τεχνικής Meisner» σε ενα εργαστήριο που θα γίνει στην Αθήνα, στο Choros Center (Πολυκλείτου 1και Βύσσης, 4ος όροφος, Μοναστηράκι) στις 14 και 15 Ιουνίου.

Ο Καρανικόλας θα μοιραστεί μαζί με ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών τη σκέψη και το σύστημα ασκήσεων υποκριτικής Μάισνερ, που πήρε το όνομά του από τον μεγάλο ηθοποιό και δάσκαλο Σάνφορντ Μάισνερ, οποίος εξέλιξε την τεχνική του παράλληλα με αυτές της Στέλα Αντλερ και του Λι Στράσμπεργκ με σκοπό να βοηθήσει τους ηθοποιούς να ερμηνεύουν με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, απελευθερωμένοι από πιθανά άγχη και φόβους. Η μέθοδός του βασίζεται στη ικανότητα του ηθοποιού να επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει λάθη και να αφήσει στην άκρη όλες τις φιλοδοξίες του να παίξει τη σκηνή «σωστά».

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για επαγγελματίες ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών. / Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 31 Απριλίου. / Συμμετοχές στο e-mail: meisner.in.athens@gmail.com / Ανώτατος Αριθμός Συμμετεχόντων: 20 / Τιμή Εργαστηρίου: 60 ευρώ και για τις δύο μέρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos