Επίτιμος δημότης Αιγίου ο Αλεξάντερ Πέιν

Δημοσίευση: 20 Aug 2016, 13:47
Συντάκτης:

Επίτιμος δημότης Αιγιαλείας ανακηρύχθηκε ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν. Ο Πέιν με καταγωγή από το Αίγιο παρευρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν του μαζί με την σύζυγό του, Μαρία Κόντου, μια 27χρονη Αιγειώτισα φιλόλογο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Οινοξένεια 2016», ενώ μετά την εκδήλωση προβλήθηκε ένα μικρό απόσπασμα της ταινίας «Πλαγίως» του Πέιν, η οποία έχει έντονη αναφορά στα αμπέλια. Nα θυμίσουμε ότι ο Πέιν είχε επισκεφθεί και πέρυσι το Αίγιο για να τιμηθεί για το έργο του και να προλογίσει την τελευταία του ταινία, «Νεμπράσκα».

Στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, αφού εξήρε την προσωπικότητα του σκηνοθέτη που κερδίζει τους συνομιλητές και συντοπίτες του με το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του, του ευχήθηκε εκ μέρους όλων των ντόπιων να έχει πάντα αυτή την ασίγαστη δύναμη δημιουργίας. «Σου παραδίδουμε σήμερα το κλειδί της καρδιάς μας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον Payne.

Μιλώντας ελληνικά, ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος -όπως είναι το πραγματικό του όνομα-, είπε, σχολιάζοντας την πανσέληνο: «Τι ωραίο φεγγάρι. Τι ωραία μουσική. Τι ωραίο βράδυ».
Και πρόσθεσε: Τώρα που έγινα δημότης Αιγιαλείας, έχω δύο αιτήματα. Πρώτον, επειδή θα βρίσκομαι συχνά στο Αίγιο, θέλω να είμαι ένας απλός πολίτης κι όχι κάτι ξεχωριστό. Δεύτερον, μιας και για τα τελευταία δέκα χρόνια ήμουν πρεσβευτής των οίνων της Καλιφόρνια και από εδώ και πέρα θα πρεσβεύω τους οίνους της Αιγιαλείας, θέλω να μου προσφέρετε τα τοπικά κρασιά για να γνωρίσω καλύτερα σε τι θα είμαι πρεσβευτής από εδώ και πέρα!»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos