"Έλληνας" Φρανκεστάιν σε soundtrack Ουμεμπαγιάσι!

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2012, 19:54

Σημαντική είδηση που προκαλεί εντύπωση αποτελεί το ενδιαφέρον του φημισμένου Ιάπωνα συνθέτη Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι για να αναλάβει την δημιουργία του soundtrack στη νέα ταινία του Κώστα Ζάπα, «Φρανκενστάιν: Η οδύσσεια του θανάτου».

Ο δημιουργός των αριστουργηματικών soundtrack σε ταινίες όπως τα "2046", "Eρωτική επιθυμία", "Iπτάμενα στιλέτα", "Curse of the golden flower", μουσικές που προκάλεσαν αίσθηση και έγιναν σημείο αναφοράς (αλλά και στη νέα δουλειά του Μάικλ Ουιντερμπότομ, "Trishna") , θα συνθέσει τη μουσική για τη νέα ταινία του Κώστα Ζάπα που βασίζεται στο παγκόσμιο best seller της Μαίρης Σέλλεϋ «Φρανκεστάιν» και θα γυριστεί στην Ελλάδα, στα αγγλικά.

Υπόθεση: Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει τον «Φρανκενστάιν». Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά τον μύθο πιστεύει πως το μυθιστόρημα δεν είναι ένα παραμύθι, αλλά η αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή τον νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν τον θάνατο και να επανέλθουν από τον κόσμο των νεκρών...

Γνωστός για τη στυλιστική ακρότητα ταινιών του όπως οι "The uncut family", "Μικρές ελευθερίες", "The last porn movie" και "Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας", το σινεμά του Κώστα Ζάπα δεν είναι για τους πολλούς και φλερτάρει έντονα με τον πειραματικό κινηματογράφο, ωστόσο η ακραία αισθητική του έχει απήχηση στα διεθνή φεστιβαλικά κυκλώματα.

Α.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos