Είναι αυτό το καλοκαίρι των ταινιών τρόμου;

Δημοσίευση: 30 Aug 2016, 19:05
Συντάκτης:

Το «Don’t breathe» (για το οποίο έχουμε γράψει ξανά και ξανά πως δείχνει από τα τρέιλερ ότι θα είναι η ταινία τρόμου της χρονιάς) κυριάρχησε στο αμερικανικό box office με 26 εκατ. δολλάρια εισπράξεις και επιβεβαίωσε ένα εξαιρετικό αντίστοιχο σερί ταινιών τρόμου (Purge: Election Year, Lights Out, Τhe conjuring 2, οι υπόλοιπες τρεις) που κατάφεραν αξιοσημείωτη εισπρακτική επιτυχία μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Ένα είδος πάντα ευπρόσδεκτο για τα στούντιο, καθώς δεν απαιτούνται ειδικά εφέ, ή ακριβό star power, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να κοστίζει πολύ λιγότερο και το κλάσμα κόστους/απόδοσης πολύ συχνά να είναι πολύ παραπάνω από θετικό, ακόμη και αν οι κριτικές είναι μέτριες και αυτό διότι η fan base τους είναι και μεγάλη και πιστή.

Το «Don’t breathe» κόστισε περίπου 10 εκατ. δολλάρια και ήδη κοντεύει να τριπλασιάσει τα έσοδα μέσα σε ένα τριήμερο προβολών, ενώ η SONY ακολούθησε μια πολύ έξυπνη καμπάνια προβολής του φιλμ, με προβολές στα SXSW & Comic Con ώστε να δημιουργηθεί το επιθυμητό buzz, αλλά και έξυπνα gifs στα social media και διαδραστικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Το «Don’t breathe» κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή το «Suicide Squad» (στην 4η εβδομάδα προβολής του), ενώ συγκέντρωσε 4 φορές περισσότερες εισπράξεις από το «Mechanic: Resurrection», με το οποίο άνοιξαν ταυτόχρονα.

Χλιαρή υποδοχή συνάντησαν τα «Southside with you» που αφορά στην γνωριμία του Μπάρακ Ομπάμα με την Μισέλ, αλλά και το «Hands of stone» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αμφότερα σε περιορισμένο σχετικά, κύκλωμα διανομής.

Τέλος, το «Ben Hur» αποδεικνύεται σε μια από τις μεγάλες εισπρακτικές αποτυχίες της χρονιάς (μαζί με τα Ghostbusters & Huntsman: Winter’s war), καθώς είχε εισπρακτική πτώση 60% στο άνοιγμα της δεύτερης εβδομάδας προβολής του, με αποτέλεσμα –ενώ κόστισε 100 εκατ. δολλάρια- να έχει συγκεντρώσει έσοδα 20 εκατ. δολλαρίων σε 10 ημέρες προβολής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos