Δύο ντοκιμαντέρ για το βιβλίο στο Cinedoc

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2013, 15:01

To Cinedoc προβάλλει βραβευμένα διεθνή ντοκιμαντέρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και την προσεχή Τετάρτη 13/3 η προβολή θα είναι διπλή, με δύο φιλμ που αφορούν τον κόσμο των βιβλίων.

Καταρχήν, το "The Woman with the Five Elephants" του Βαντίμ Γεντρέικο (Γερμανία/Ελβετία, 2009, 93'). Όταν ο πατέρας της καταλήγει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης του Στάλιν, η Svetlana μαθαίνει γερμανικά για να επιζήσει. Βρίσκει δουλειά ως μεταφράστρια αλλά το 1943 καταλήγει σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εξήντα πέντε χρόνια αργότερα, έχει μεταφράσει τα άπαντα του Ντοστογιέφσκι στα Γερμανικά. Μια μεταφράστρια παλαιάς κοπής, γεμάτη δύναμη και όρεξη για ζωή, μεταφράζει έναν μνημειώδη συγγραφέα. Επιστρέφοντας για πρώτη φορά στο Κίεβο μαζί με την εγγονή της αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της.

Έπειτα, το "How to Make a Book with Steidl" του Γκέρεον Βέτζελ (Γερμανία, 2010, 88') Είναι εθισμένος στην μυρωδιά του χαρτιού και της μελάνης, απαντάει στα email μέσω φαξ, δεν κάνει ποτέ διακοπές. Έχει τέσσερα χρόνια λίστα αναμονής: η τελειότητα θέλει χρόνο. Γνωρίστε τον εκδότη και τυπογράφο Gerhard Steidl, περιζήτητο σε ολόκληρο τον κόσμο για την ικανότητά του να δημιουργεί τα πιο υπέροχα βιβλία τέχνης. Γνωρίστε επίσης τους πελάτες του: τον σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld (που μαζί με τον Steidl δημιούργησαν το άρωμα Paper Passion) , τον συγγραφέα Günter Grass, τους φωτογράφους Robert Frank, Jeff Wall και Robert Adams.

Tιμή: 6 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos