Δείτε τις "κομμένες" ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ Θεσ/νίκης

Το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Νίκο Αλευρά, Δημήτρη Αρβανίτη και Πέτρο Σεβαστίκογλου, αποφάσισε να προβάλλει αυτές τις κομμένες ταινίες, μέσα στο χρόνο της διεξαγωγής του Φεστιβάλ, σε χώρο εκτός του Φεστιβάλ, για την αποφυγή οξύνσεων, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για αυτές τις δουλειές, για τις οποίες δεν έχει την ευκαιρία ανάλογης ενημέρωσης, τελικά, για το σύνολο της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι η «A night in Athens», του Δημήτρη Αρβανίτη, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή Κλάιν Μάιν Πουτς», του Νίκου Αλευρά, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ., και η «Attractive illusion» (φωτο), του Πέτρου Σεβαστίκογλου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 2.00 μ.μ. Οι προβολές θα γίνουν στο Θέατρο 90 Μοιρών, Φιλίππου 36, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Φραγκούλης, και θα συμμετέχουν ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, ιστορικός, ο Νίκος Αλευράς, σκηνοθέτης, και ο Δημήτρης Πουλικάκος, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα «Ελληνική ευδαιμονία και ευρωπαϊκή κατάθλιψη».
Τηλ. επικοινωνίας: 6974123481, 2315001960
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων