"To Brexit είναι βλακώδες"

Δημοσίευση: 8 Ιαν. 2018, 16:23
Συντάκτης:

Το The Big Issue -κάτι σαν την βρετανική εκδοχή του δικού μας περιοδικού δρόμου ‘Σχεδία’- φιλοξένησε την πένα του Armando Iannucci (σεναριογράφος στα Veep, The thick of it, In the loop και το επερχόμενο The death of Stalin που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 25/1/18), ο οποίος έγραψε μία συζήτηση μεταξύ των αγαπημένων του ηρώων Malcolm Tucker και Alan Partridge, για το πιο επίκαιρο Βρετανικό θέμα αυτή την περίοδο: το Brexit.

Κι ενώ οι Βρετανοί θεατές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν συχνότερα τον Partridge (προσωπικότητα που υποδύεται, με κάθε ευκαιρία, ο Steve Coogan) στις διάφορες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Tucker μας λείπει κάπως, μιας και το The Thick of It τελείωσε το 2012, ενω τον Πίτερ Καπάλντι τον αναγνωρίζετε φυσικά από το τηλεοπτικό Doctor Who. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο χαρακτήρας είναι λιγότερο καυστικός από όσο τον θυμόμαστε σε αυτή τη συνομιλία. Και όσο κι αν η μετάφραση στα ελληνικά πάντοτε κάτι μας κάνει να χάσουμε, το αποτέλεσμα παραμένει καυστικά ενδιαφέρον!

Tucker: Το Brexit είναι βλακώδες. Είναι σαν να προσπαθείς να αυτοκτονήσεις χτυπώντας το κεφάλι σου ξανά και ξανά σε μία πόρτα για χρόνια. Όσοι ψήφισαν να φύγουν είναι απλά ηλίθιοι.

Partridge: Ξέρω πόσο απελευθερωμένο σε κάνει να νιώσεις όταν κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο φεύγει, αφότου έχει μείνει μαζί σου για κάποιο παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Έτσι νιώθω εγώ και εκατομμύρια κόσμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απολαμβάναμε να έχουμε τις Βρυξέλες να κοιμάται στο έξτρα δωμάτιο του σπιτιού και να μαζευόμαστε τα Χριστούγεννα όλοι μαζί. Αλλά τώρα θέλουμε το έξτρα δωμάτιο πίσω και δεν ανεχόμαστε άλλο να ακούμε την Πολωνία να ζητάει συγκεκριμένο φαγητό για βραδινό ή να σκεφτόμαστε εάν η Ελλάδα θα απαιτήσει να χαμηλώσουμε την τηλεόραση. Βρίσκουμε τέτοια αιτήματα γελοία πλέον.

Ο Tucker απαντά: Όταν όλοι οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι αποχωρήσουν, όμως, δεν μένει κανείς να μαζέψει φρέσκα φρούτα από τον κήπο ή να αλλάξει την πάπια σου ή να φτιάξει το ντουζ σου. Έτσι, λιμοκτονείς και μένεις άπλυτος, περικυκλωμένος από τις ακαθαρσίες σου.

Ο Tucker για την Andrea Leadsom (Βρετανή πολιτικός του συντηρητικού κόμματος): Μία φορά κάθε εβδομάδα πρέπει να γκουγκλάρω πως όντως έθεσε υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός, απλά για να τσεκάρω πως δεν είχα παραισθήσεις καθώς σνίφαρα ηρωίνη.

Αλλά ο Tucker δεν έλειψε να προτείνει κι έναν πιθανό τίτλο για την αυτοβιογραφία του David Cameron: «Η ιστορία μου: Χέζοντας το κρεβάτι».

Μιλώντας για τους οπαδούς του Brexit Michael Gove και Boris Johnson είπε: «Θα τους ακολουθούσες στη μάχη; Τον Michael Gove, αυτόν τον φαφλατά; Και τον άλλο τον ψεύτη τον Boris Johnson, τον 20 κιλά μαλάκα; Κάτσε καλά».

Το κείμενο με τους χαρακτήρες ήρθε ως συνέχεια των δηλώσεων της πρωθυπουργού Theresa May, η οποία παραδέχεται για πρώτη φορά πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit παρουσιάζουν ‘δυσκολίες’.

*Την αναλυτική συνέντευξη μπορεί κανείς να τη βρει στο Big Issue, το περιοδικό που προσφέρει εργασία σε ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη, και κοστίζει μόλις 2.5 λίρες, με το 50% της τιμής να πηγαίνει κατευθείαν στον ίδιο τον πωλητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos