Bραβείο και στην Τεχεράνη για το ελληνικό σινεμά

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2012, 12:53

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μάνουελ ντε Κόκο (Μάνος Κοκορομύτης) Unknown land, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Ένας κόσμος δικαιοσύνης στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ Ανεξάρτητων Δημιουργών “Νέος Ορίζοντας”. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 7 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη και διαγωνίστηκαν ταινίες που πραγματεύονται ζητήματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η ταινία Unknown land σε σενάριο, και σκηνοθεσία του Μανουέλ ντε Κόκο είναι μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου και Υεμένης. Γυρίστηκε στην Υεμένη (Σοκότρα) και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης (άνοιξη - καλοκαίρι του 2011) όπου ο εμφύλιος συνεχίζεται.

Είναι η εποχή των μουσώνων και στο νησί Σοκότρα η ζωή για τους ανθρώπους κυλά ήρεμα. Ένα ιστιοφόρο με εβραϊκή σημαία, βυθίζεται και οι έρευνες για επιζώντες ξεκινούν. Το σώμα ενός ναυαγού ξεβράζεται σε μια παραλία. Μια απρόσμενη εξέλιξη θα οδηγήσει σε μια αναπάντεχη τροπή… Στην άλλη άκρη του νησιού ένας ντόπιος βλέπει στα όνειρά του το ναυαγό ο οποίος ζητά τη βοήθειά του. Προσεύχεται στο Θεό για να του δώσει απαντήσεις. Τώρα του είναι δύσκολο πλέον να διακρίνει τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μέσα από το σώμα του ναυαγού, ενός απλού, καθημερινού ανθρώπου, που έβλεπε τη ζωή του να βυθίζεται, ξεκινά αυτή η περιπέτεια με σκοπό να τον αφυπνίσει και να του θυμίσει να είναι ευγνώμων. Θα ανατρέψει το πεπρωμένο; Θα επιστρέψει πίσω ζωντανός;

Πρωταγωνιστές είναι απλοί άνθρωποι και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν το σενάριο, αλλά μόνο την κεντρική ιδέα της ταινίας. Η παραγωγή είναι των Other side Films και ΒΒ World Pictures με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos