Big Foot... Project

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2011, 01:09

O Eντουάρντο Σάντσεζ ήταν (μαζί με τον Ντάνιελ Μίρικ) ο υπεύθυνος για το «θαύμα» του «Blair Whitch Project».

Και χρησιμοποιώ μια τόσο βαρύγδουπη έκφραση, όχι τόσο για την σπουδαιότητα του φιλμ αυτή καθ’αυτή, όσο για το γεγονός πως επηρέασε ένα σωρό θρίλερ έκτοτε με τον hand made camera τρόμο του found footage.

Ο Κουβανο-Αμερικάνος σκηνοθέτης δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο έκτοτε: το «Αltered» με απαγωγές από εξωγήινους ήταν απλά ατμοσφαιρικό και ψιλο-γραφικό, ενώ το πιο φιλόδοξο «Seventh Moon» με την Έιμι Σμαρτ ήταν μετριότατο. Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει το «Possession», με μια γυναίκα που έχει τον δαίμονα μέσα της. Πρωτότυπο δεν το λες.

Στο θέμα μας.

Κάποιοι τον πιστεύουν ακόμα λοιπόν και του ανέθεσαν μια τριλογία (όπως δήλωσε και ο ίδιος) αναφορικά με τον (Μυθικό; Θρυλικό; Φαντασιακό;) Big Foot. Ένα τύπου γορίλλα τρομακτικό πλάσμα που κάποιοι υποτίθεται ότι έχουν τραβήξει με την κάμερά τους σε βουνά κυρίως. Κάτι που δεν θα προλάβουν να κάνει η ομάδα κατασκηνωτών που επιλέγουν ένα δάσος για να έρθουν σε επαφή με την φύση, αλλά θα έρθουν σε… στενές επαφές τρίτου τύπου με ένα ανάλογο τέρας, σύμφωνα με το σενάριο του πρώτου φιλμ που θα λέγεται «Exists».

Η αλήθεια είναι ότι ο Big Foot δεν έχει αξιοποιηθεί σε θρίλερ τρόμου. Μάλλον ήρθε η ώρα του. Και φυσικά οι ηθοποιοί θα είναι παντελώς άγνωστοι. Μάλλον είναι και η τελευταία ευκαιρία του Σάντσεζ, διότι πάνε και 12 χρόνια από το πικ νικ στο δάσος…

A.K.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos