Bicycle Film Festival: Ορθοπεταλιές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2011, 18:58

Το Βicycle Film Festival, το επιδραστικότερο ποδηλατικό φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011.

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη τότε ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο, ταξιδεύει πλέον σε περισσότερες από 30 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αθηναϊκό του πρόγραμμα για φέτος περιλαμβάνει εικαστική έκθεση, ποδηλατοβόλτες, επιδείξεις bmx, αγώνες, ποδηλατικό οικοτουρισμό με το Cycling4wine και φυσικά προβολές με τις καλύτερες ποδηλατικές ταινίες της χρονιάς απ' όλο τον κόσμο. Συνολικά θα προβληθούν 53 μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που θα μας οδηγήσουν σ’ ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν animation, μουσικά video και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες των 11 χρόνων του BFF ενώ οι παράλληλες δράσεις του event θα εμπλουτιστούν με εικαστικές εκθέσεις, νυχτερινές ποδηλατοβόλτες, free style επιδείξεις, εναλλακτικά masterclasses. Όλες οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν και η γενική είσοδος στις προβολές κοστίζει 5 ευρώ.
 

Μπες στο επίσημο site και μάθε τα πάντα για το φεστιβάλ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos