Bafta 2011: Επτά βραβεία το King’s Speech

Δημοσίευση: 14 Φεβ. 2011, 11:35

To King’s Speech αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς για την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου, την ίδια στιγμή που ο Κόλιν Φερθ βραβεύτηκε για την ερμηνεία του.

Eκπλήξεις έγιναν στον β’ ανδρικό ρόλο (που δικαιώνει τον Αποστόλη Κίτσο, ο οποίος το πρότεινε σαν μπόμπα στο Στοίχημα για τα Όσκαρ…) όπου ο Τζέφρι Ρας (επίσης από το King’s Speech) νίκησε τον Κρίστιαν Μπέιλ (Fighter), αλλά και στον β’ γυναικείο όπου νίκησε η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

H ταινία του Τομ Χούπερ πήρε επίσης Bafta για καλύτερη βρετανική ταινία, πρωτότυπο σενάριο και μουσική.

Ένα άλλο σημείο που δικαιώνει στις στοιχηματικές μας προβλέψεις στο τεύχος Φεβρουαρίου εν’όψει Όσκαρ, είναι ότι η σκηνοθεσία πήγε στον Ντέιβιντ Φίντσερ για το Social Network (μαζί με προσαρμοσμένο σενάριο και μοντάζ) επιβραβεύοντας το σενάριο που θέλει φέτος τα Όσκαρ σε ταινία-σκηνοθεσία να μοιράζονται.

Στον α’ γυναικείο ρόλο νίκησε φυσικά η Νάταλι Πόρτμαν (Black Swan), ενώ το Inception πήρε ηχητικά και οπτικά εφέ, το Alice in Wonderland κοστούμια και μακιγιάζ και το True Grit φωτογραφία.

Στα κινούμενα σχέδια νίκησε βέβαια το Toy Story 3, ενώ στο ξενόγλωσσο Το Κορίτσι με το Τατουάζ έκανε την έκπληξη και επικράτησε των Biutiful, Είμαι ο Έρωτας, Το Μυστικό Στα Μάτια Τους και Ενώπιων Θεών και Ανθρώπων.

Τέλος, ο Κρις Μόρις βραβεύτηκε στην κατηγορία ντεμπούτο Βρετανού σκηνοθέτη για το Four Lions.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos