Are We Not Men? Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τους Devo!

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2012, 14:36

Οι Devo ήταν ίσως η πιο αντιπροσωπευτική μπάντα της electro/post-punk σκηνής των αρχών της δεκαετίας του 80. Το κλασικό line up της μπάντας περιελάμβανε δυο σετ αδέρφια, τους Μόδερσμπο και τους Καζάλ και η ιστορία τους άρχισε στο πανεπιστήμιο του Κεντ όπου ο Τζέραλντ Καζάλ ήταν παρών στα γεγονότα της 4ης Μαϊου 1970 που συγκλόνισαν την Αμερική. Το όνομά τους πήραν από τη θεωρία του de-evolution που έλεγε ότι η κοινωνία αντί να προχωρά μπροστά, πάει προς στο πίσω.

Όντας πολύ δραστήριοι σε πολλούς καλλιτεχνικούς τομείς, από τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους ως τις ανατρεπτικές συναυλίες τους σύντομα απέκτησαν cult κοινό και προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Ντέιβιντ Μπόουι και του Ίγκι Ποπ που τους προώθησαν στη Γουόρνερ. Στο πρώτο τους άλμπουμ Q: Are we not men. A: We are Devo/1978 την παραγωγή έκανε ο Brian Eno και σύντομα οι Devo έγιναν τοτέμ λατρείας του art rock/new wave κινήματος, το MTV - που εκείνη την εποχή έκανε ντεμπούτο - έπαιζε συνέχεια τα πρωτότυπα video των επιτυχιών τους όπως το Whip It και οι ίδιοι βρέθηκαν να μοιράζονται παρέες και drugs με το Μάικλ Τζάκσον και τον Άντι Γουόρχολ στο Studio 54.

Για τους fans της μπάντας το ντοκιμαντέρ είναι πραγματικά χαράς ευαγγέλιο καθώς για πρώτη φορά δόθηκε πρόσβαση στο αρχειακό υλικό των μελών του γκρουπ ενώ για όσους δεν τους ξέρετε θα είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε μια από τις επιδραστικές μπάντες όλων των εποχών. Το extended trailer είναι χορταστικό και δίνει μια καλή ιδέα για το τί θα δουν οι θεατές στην πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance το Γενάρη του 2013.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos