Απόψε και αύριο το Βαλκανικό Online Φεστιβάλ Μικρού Μήκους

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2014, 12:01

Oλοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το Βαλκανικό Online Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνει το AltCine και από τα αποτελέσματα της θα κριθούν οι 3 καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Μην ξεχνάμε ότι η ταινία με τις περιεκτικότερες κριτικές και όχι εκείνη με τις περισσότερες ψήφους, θα είναι τελικά η νικήτρια. Επίσης θα απονεμηθούν πολλά ακόμα σπουδαία βραβεία καθώς και το Βραβείο του Καλύτερου Κριτή!

Από τις 51 ταινίες που διαγωνίζονται φέτος, 30 ανήκουν σε άντρες και 21 σε γυναίκες δημιουργούς. 3 ντοκυμαντέρ, 5 πειραματικές, 3 animation και 40 ταινίες μυθοπλασίας. 24 από την Ελλάδα, 7 από τη Βουλγαρία, 7 από τη Σερβία, 4 από την Τουρκία, 2 από την Αλβανία, 2 από τη Ρουμανία, 2 από το Κόσοβο*, 1 από τη Σλοβενία, 1 από την Κροατία και 1 από τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στον κινηματογράφο ΛΑΙΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, απόψε και αύριο με γενική είσοδο για το διήμερο: 5 ευρώ. Η τελετή λήξης θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο και προσκλήσεις. Όλα τα βραβεία του altcineAction! είναι μη χρηματικά, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής φύσεως.

Τα τρία πρώτα Μεγάλα Βραβεία βασίζονται αποκλειστικά στην ψηφοφορία του κοινού η οποία γίνεται μέσω της σελίδας του φεστιβάλ. Με χορηγούς μεγάλες εταιρίες και φορείς του οπτικοακουστικού τομέα, τα βραβεία προσφέρουν την πλήρη παραγωγή της επόμενης ταινία του νικητή/νικήτριας. Οι Έλληνες συμμετέχοντες (και όλοι οι Ελληνόφωνοι) διαγωνίζονται επίσης για τα παρακάτω επιπλέον βραβεία: Το AMC Metropolitan College προσφέρει υποτροφίες στη σκηνοθεσία (BA Film & TV Directing – Ελλάδα) στους τρεις πρώτους Έλληνες νικητές. Επιπλέον, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προσφέρει στον πρώτο Έλληνα βραβευμένο την άμεση κατάταξη του επόμενου σεναρίου του στην short list των υποψηφίων του 1ου Σταδίου Συγγραφής Treatment, δίχως περαιτέρω αξιολόγηση.

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ