Aλεξάντρε Ντεσπλά: Ένας Έλληνας πήρε Όσκαρ

Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2018, 16:15
Συντάκτης:

Mια πινελιά από Ελλάδα είχαν τα φετινά Όσκαρ όσον αφορά στους θριαμβευτές τους, καθώς ο ελληνικής καταγωγής μουσικός συνθέτης Αλεξάντερ Ντεσπλά πήρε το πολυπόθητο Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ του «The shape of water» από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, μιας και κατά γενική ομολογία αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα αυτού της ταινίας.

Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του 56χρονου γεννημένου στο Παρίσι Ντεσπλά, ο οποίος είχε βραβαυθεί ξανά το 2015 για το «The Grand Budapest Hotel», ενώ το διεκδίκησε επίσης την ίδια χρονιά για το «The Imitation Game», το 2014 για το «Philomena»,  το 2013 για το «Argo», το 2011 για το «The King's Speech», το 2010 για το «Fantastic Mr. Fox», το 2009 για το «The Curious Case of Benjamin Button» και το 2007 για το «The Queen».

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» ανέφερε ο Ντεσπλά και ευχαρίστησε τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που άφησε τη μουσική του να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στις κόρες του.

«Ναι, η μάνα μου είναι Ελληνίδα. Τhe family comes from Σμύρνη, then Βόλος, then Παλαιό Φάληρο...

Η οικογένεια του παππού μου έφυγε με τη Μικρασιατική Καταστροφή και ήρθε στην Ελλάδα. Σήμερα όλη η οικογένεια της μητέρας μου είναι συγκεντρωμένη στο Παλαιό Φάληρο. Κρατώ την επαφή με τα ξαδέλφια και τους θείους μου που αγαπώ πάρα πολύ...».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos