ΣΕΙΡΕΣ

"After Life" season 1: Ο Ρίκι Τζερβέις έχει καρδιά

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2019, 19:23
Συντάκτης:

Ο Ρίκι Τζερβέις στα 57 του δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Μόνο να προστατεύσει τη φήμη του. Το "After Life" θέτει δύο απλά και αιώνια ερωτήματα: Ποιος είναι ο λόγος να ζούμε; Και γιατί να έχει αξία η ζωή όταν έχεις χάσει τα πάντα;
Ο Ρίκι απαντά και στα δύο απλά και κατανοητά αλλά εμείς ως θεατές αναρωτιόμαστε αν υπάρχει λόγος να δούμε τη νέα του σειρά. Ναι, να τη δείτε.
Εξι επεισόδια των 25 λεπτών και σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες, ο Τζερβέις συγκινεί όσο δέκα άλλες σειρές μαζί. Υποδύεται τον Τόνι, ένα μεσήλικα δημοσιογράφο σε τοπική εφημερίδα της πλάκας σε μια μικρή πόλη. Η γυναίκα του επί 25 χρονια, πεθαίνει από καρκίνο και εκείνος θρηνεί με έναν πρωτότυπο τρόπο: Θεωρεί πως η θλίψη του ειναι ένα σούπερ-όλπ. Μπορεί να λέει στον καθένα ότι γουστάρει, να κάνει ότι θέλει και μόλις κουραστεί, απλά αυτοκτονεί. Οποτε και όπως θέλει αυτός."Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά" του λεει το αφεντικό και αδελφός της γυναίκας του, και εκείνος απαντά: "Mα ακριβώς αυτή είναι η ομορφιά του. Μπορώ!"
Στα πρώτα 3 επεισόδια, ο Τόνι είναι ο... Ρίκι. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, προσβάλλει οτιδήποτε κινείται με αγριότητα και καμία εξαίρεση. Από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους. Με 1, 2 ατάκες τη φορά, ισοπεδώνει χωρίς καμία ντροπή τους αγενείς, την τρέλα με τη διασημότητα, τη θρησκεία, τους ψυχολόγους, παχύσαρκους, άσχημους και -επιτέλους- και τον Τζέιμς Κόρντεν. Ξέρετε, εκείνον που μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο με σελέμπριτις και τραγουδούν...

<a href="/multimedia-video-clip/after-life-season-3-klama-sta-paraskinia/65834">"Αfter life" season 3: "Κλάμα" στα παρασκήνια</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Αfter life" season 3: "Κλάμα" στα παρασκήνια

Ο Ricky Gervais στο "After Life"Ο Ricky Gervais στο "After Life"

Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις, άπαντες το αξίζουν. Δεν τριγυρνάει δηλαδή και βρίζει τυχαία. Προκαλείται. Και εκεί που πολλοί θα φοβηθούν ή απλά παραμένουν σιωπηλοί και ευγενικοί, ο Τόνι επαναστατεί.
Η σταδιακή και δικαιολογημένη αλλαγή χαρακτήρα έρχεται ανθρώπινα και συγκινητικά. Όποιον χαρακτήρα και να υποδυθεί είναι μια προέκταση της stand up κωμωδίας του. Τα πάντα επιτρέπονται και όλοι αξίζουν (!) μια ωραία προσβολή. Σε αυτή τη σειρά η έκπληξη έρχεται από το τέλος. Σαν να θέλει να απολογηθεί, με τον δικό του τρόπο, όχι σε όσους ενόχλησε με τα αστεία του, αλλά να τους κάνει να καταλάβει πως απλά κάνει χιούμορ. Η ζωή είναι μικρή, Δέξου το, ή απλά μην τον παρακολουθείς.
Κάθε αστεία σκηνή, στήνεται είτε με το διάλογο είτε με μια απλή καθημερινή κατάσταση. Από τη συνάδελφό του στην εφημερίδα, έως την παιδική μερίδα φαγητού σε ένα εστιατόριο.
Η λεπτή γραμμή μεταξύ πειράγματος ενός κολλητού, που απλά δεν την εκφράζεις με λόγια, υπογραμμίζεται όταν γίνεται με αγάπη. Η επιτυχία της σειράς, είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη του αστείου με την μόνιμη στενοχώρια. Ο Ρίκι παίζει καταπληκτικά, καλύτερα από ποτέ. Το καστ είναι το πιο εύστοχο που θα δεις φέτος.
Το "After Life" είναι ήδη μια από τις καλύτερες και συγκινητικές σειρές του 2019 και ήδη ετοιμάζεται δεύτερος κύκλος.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos