2019: Οι ταινίες για τις οποίες ανυπομονούμε!

Δημοσίευση: 13 Ιαν. 2019, 15:07
Συντάκτης:

Νέος χρόνος, νέες ταινίες εν'όψει, νέες υποσχόμενες κινηματογραφικές εμπειρίες, ελπίζουμε να μην διαψεύσουν τις προσδοκίες μας. Επιλέξαμε 18 από τις ταινίες που αναμένονται μέσα στο 2019, τις οποίες αναμένουμε περισσότερο από κάποιες άλλες (sic). Όχι, δεν θα βρείτε στην παρακάτω λίστα, το Avengers: Endgame ή το Captain Marvel ή το Lion King.

<a href="/festival-verolino/berlinale-2023-xekinaei-move-it-tha-vrisketai-ekei/67749">Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

The Irishman – Martin Scorsese

Αναμφίβολα η ένατη συνεργασία του Μάρτιν Σκορσέζε και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα είναι το κινηματογραφικό αποκορύφωμα της χρονιάς. Παλιότερες δουλειές τους όπως “Mean Streets”, “Raging Bull”, “The King of Comedy”, “Goodfellas”, “Taxi Driver”, “Cape Fear” αποτελούν κομψοτεχνήματα της μεγάλης οθόνης ενώ στο φετινό “The Irishman”  με το budget των 140 εκατομμύριων έδωσε πράσινο φως το Netflix. Στη συνέχεια τους έδωσε πλήρη ελευθερία στο καλλιτεχνικό κομμάτι και έτσι θα έχουμε την τύχη να δούμε τον Ντε Νίρο αλλά και τον Αλ Πατσίνο στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του γκάνγκστερ Τζίμι Χόφα.

Once Upon a Time in Hollywood – Quentin Tarantino

Οι αιματηρές δολοφονίες του Τσαρλς Μάνσον και όλο το Χόλυγουντ στη νέα ταινία του Ταραντίνο συμπεριλαμβανομένων των Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Κερτ Ράσελ, Αλ Πατσίνο και Ντακότα Φάνινγκ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η καλλιτεχνική ταυτότητα που θα ακολουθήσει αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης όμως σύμφωνα με δήλωσή του θα διαφέρει από “Inglourious Basterds” και “Django Unchained” αλλά θα είναι «ό,τι πιο κοντά έχω κάνει σε Pulp Fiction”.

Star Wars: Episode IX – J. J. Abraams      

Ο επίλογος της νέας τριλογίας “Star Wars” με τους Άνταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλει και Ντόμναλ Γκλίσον. Η Disney με στρατηγικές κινήσεις επαναφέρει στην θέση του σκηνοθέτη το μυαλό πίσω από την τριλογία. Το “The Last Jedi” και το όραμα του Ράιαν Τζόνσον έφερε 300 εκατομμύρια λιγότερα στο box office και τώρα όλοι ανυπομονούν να καταφέρει ο Abraams να δικαιώσει το όνομα που φέρει το “Star Wars” και να στείλει τους πάντες στο σινεμά για πολλαπλές προβολές.

Knives Out – Rian Johnson

Ανεξάρτητα όμως από το “The Last Jedi” ο Ράιαν Τζόνσον παραμένει ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος γι’ αυτό και για το 2019 μαζεύει πλήθος ηθοποιών όπως Τόνι Κολέτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κρις Έβανς, Μάικλ Σάνον και τον James Bond Ντάνιελ Κρεγκ για την νέα του ταινία “Knives Out”, εμπνευσμένη από την Αγκαθα Κρίστυ. Κλασσικό whodunit φιλμ με πολύ μυστήριο και φονικούς εχθρούς.

Little Women – Greta Gerwig

Το κλασσικό έργο της Λουίζα Μέι Άλκοτ διασκευάζει η Γκρέτα Γκέργουικ που μετά το “Lady Bird” φαίνεται να έχει πάρει φωτιά. Στην κινηματογραφική μεταφορά του “Little Women” με τις τέσσερις αδελφές στην μεταπολεμική Αμερική θα δούμε γνωστά και αγαπητά ονόματα όπως Έμμα Γουότσον, Τιμοτέ Σαλαμέ, Σίρσα Ρόναν αλλά και την θρυλική Μέριλ Στριπ.

Ad Astra – James Gray

Από το 2019 φυσικά δεν μπορεί να λείπει και κάποιο δυνατό sci-fi. Στην νέα ταινία του “Ad Astra” ο Τζέιμς Γκρέυ στέλνει τον Μπραντ Πιτ σε τροχιά για να βρει τον χαμένο του πατέρα και για να λύσει ένα μυστήριο που απειλεί την ανθρωπότητα. Μαζί του οι Τόμι Λι Τζόουνς και  Ντόναλντ Σάδερλαντ  θα συμπληρώνουν το καστ του σκηνοθέτη που μας έδωσε τα “The Lost City of Z”, “Two Lovers” και “We Own the Night”.

Gemini Man – Ang Lee

Ακόμα ένα sci-fi για φέτος δια χειρός Ανγκ Λι. Ο Γουίλ Σμίθ σε ρόλο πληρωμένου δολοφόνου που συναντά έναν νεώτερο κλώνο του από τον δημιουργό μεγάλων ταινιών όπως “Sense and Sensibility”, “Brokeback Mountain”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon”. Ελπίζουμε να δούμε τον Άνγκ Λι στα καλύτερά του.

Triple Frontier – J. C. Chandor

Ακόμα μία παραγωγή του Netflix που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις. Ο Τζέι Σι Τσάντορ έχει μόλις τρεις ταινίες στο ενεργητικό του, παρόλα αυτά αποτελεί ηχηρό όνομα στον κύκλο των σκηνοθετών. Μετά τα “Margin Call”, “All is Lost” και “A Most Violent Year” συγκέντρωσε Μπεν Άφλεκ, Όσκαρ Άιζακ, Τσάρλι Χάναμ και Πέντρο Πασκάλ για το “Triple Frontier” όπου πέντε φίλοι αποφασίζουν να καθαιρέσουν έναν Νοτιο-Αμερικανό βαρόνο ναρκωτικών.

The Lighthouse – Robert Eggers

Στα 35mm η ασπρόμαυρη ταινία του σκηνοθέτη του “The Witch”, Ρόμπερτ Ίγκερς, ακολουθεί την ιστορία ενός φαροφύλακα με όνομα Old. Στο “The Lighthouse” θα δούμε τους Γουίλεμ Νταφόε και Ρόμπερτ Πάτινσον ενώ η αισθητική θα δανείζεται στοιχεία από μύθους της θάλασσας.

Us – Jordan Peele

Ακόμα ένα κοινωνικό θρίλερ μας ετοιμάζει ο Τζόρνταν Πιλ και αυτή τη φορά σε παραλία. Η Λουπίτα Νιόνγκο με τον άντρα της Ουίστον Ντιουκ και τα παιδιά τους επισκέπτονται την θάλασσα για να χαλαρώσουν μαζί με φίλους (μαζί τους και η Ελίζαμπεθ Μος) όταν το βράδυ εμφανίζονται μυστήριοι επισκέπτες σπέρνοντας το χάος. Άραγε θα είναι αντάξιο του “Get Out” που απολαύσαμε πίσω στο 2017;

Joker – Todd Phillips

Η ιστορία του Τζόκερ είναι γεγονός. Το ακόμα καλύτερο κομμάτι είναι ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Γιοακίν Φοίνιξ που θα προκαλέσει δέος με την ερμηνεία του. Ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο Τοντ Φίλιπς των “Hangover” θα είναι στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Όπως και να έχει είμαστε το λιγότερο ενθουσιασμένοι.

The Dead Don’t Die – Jim Jarmusch

Εννοείται ότι τα ζόμπι θα έκαναν εμφάνιση σε αυτή τη λίστα και να που ο Τζιμ Τζάρμους θα μας δώσει το zombie movie της χρονιάς. Με τους Τίλντα Σουίντον, Άνταμ Ντράιβερ και Κλόι Σεβινί ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα επιστρέψει μετά το “Paterson” του 2016 για να ασχοληθεί με τους ζωντανούς νεκρούς όπως έκανε με το “Only Lovers Left Alive”.

Wendy – Behn Zeitlin

Με το “Beasts of the Southern Wild” έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Μετά από εκεί τίποτα δεν έγινε γνωστό για τον Μπεν Ζέιτλιν. Φέτος, ο διάδοχος –όπως όλοι λένε, του Τέρενς Μάλικ θα επιστρέψει με την ιστορία δύο παιδιών που προσπαθούν να παραμείνουν ελεύθερα και χαρούμενα σε ένα μυστηριώδες νησί όπου ο χρόνος και το γήρας έχουν χάσει τις έννοιες τους.

The Laundromat – Steven Soderbergh

Μπορεί το “High Flying Bird” να είναι έτοιμο για πρεμιέρα μέσα στο χρόνο, παρόλα αυτά ο Σόντερμπεργκ ετοιμάζεται ήδη για το project του που αφορά τα “Panama Papers”. Με τίτλο “The Laundromat” η ιστορία ακολουθεί πέντε δημοσιογράφους θα αποκαλύψουν εκατομμύρια έγγραφα τα οποία συνδέουν μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς που αποσκοπούν σε φοροδιαφυγή. Γκάρι ‘Ολντμαν, Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Πάτρικ σε πρώτο Oscar-worthy πολιτικό/κοινωνικό σκάνδαλο μετά την “Erin Brokovich” και το “Traffic”.

Pale Blue Dot – Noah Hawley

Ο Νόα Χόλι τα πήγε πολύ καλά με το “Fargo” για λογαριασμό του FX, όπως έχει κάνει και με άλλες σειρές τα τελευταία χρόνια. Το 2019 ετοιμάζεται να ασχοληθεί με την μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα με την αληθινή ιστορία της Λίσα Νόουακ, αστροναύτη της NASA, η οποία το 2007 κατευθύνθηκε από το Χιούστον στο Ορλάντο κρατώντας ένα μαχαίρι και όπλο για να έρθει σε ρήξη με τον πρώην σύντροφό της, τον επίσης αστροναύτη Μπιλ Όιφλαιν, και την νυν του. Στον ρόλο της Νόουακ θα δούμε την Νάταλι Πόρτμαν ενώ στο σενάριο θα συμμετέχουν και οι Τζον Χαμ, Νταν Στίβενς, Ζάζι Μπιτζ.

Jojo Rabbit – Taika Waititi

Από το βιβλίο της Christine Leunens εμπνέεται ο δημιουργός των “What We Do in the Shadows” και “Hunt For The Wilderpeople”, Τάικα Γουαιτίτι , και μας μεταφέρει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου ένα αγόρι στη ναζιστική Γερμανία έχει για φανταστικό φίλο τον Χίτλερ, όμως όπως ανακαλύπτει οι γονείς του κρύβουν στο σπίτι τους ένα εβραίο κοριτσάκι. Με πρωταγωνιστές τους Σαμ Ρόκγουέλ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Στίβεν Μέρτσαντ, Ρέμπελ Ουίλσον αλλά και τον ίδιο τον σκηνοθέτη περιμένουμε μία νέα, ιδιαίτερη ματιά στο αμφιλεγόμενο ζήτημα που θέτει το βιβλίο.

Midsommer – Ari Aster

Ένας από τους σκηνοθέτες που συζητήθηκε πολύ τον χρόνο που μας πέρασε και όχι άδικα είναι ο Άρι Αστέρ με το εξαιρετικό ντεμπούτο του “Hereditary”. Η Α24 είχε πιστέψει από την αρχή στον αμερικανό σκηνοθέτη και έτσι τον στηρίζει και στην επόμενη ταινία του όπου ένα ζευγάρι επισκέπτεται κάποιους φίλους στην Σουηδία για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ αλλά καταλήγουν σε έναν παγανιστικό διαγωνισμό. Από την σύνοψη καταλήγουμε στα γνωστά ψυχολογικά εδάφη του “Hereditary”, ελπίζουμε να είναι και εξίσου προκλητικό.

The Last Thing He Wanted – Dee Rees

Με διπλή υποψηφιότητα στα περσινά Όσκαρ για το “Mudbound” η Ντι Ρις στρέφει την σκηνοθετική ματιά της στο πολιτικό θρίλερ του Τζόαν Ντίντιον. Η Αν Χάθαγουει στον ρόλο μιας νέας δημοσιογράφου η οποία παραιτείται από την δουλειά της για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα της που περιλαμβάνει παράνομες διακινήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση. Εκτός της Χάθαγουει στο “The Last Thing He Wanted”, την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει το Netflix, θα δούμε και τους Μπεν Άφλεκ, Γουίλεμ Νταφόε και Τόμπι Τζόουνς.     

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos