Το υποψήφιο για Όσκαρ "Ascension" δωρεάν στο Exile Room

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2022, 17:24

Οι προβολές του Exile Room ξαναρχίζουν με μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ Αscension που περιγράφει πως ανώνυμοι εργάτες και εργάτριες ενός εργοστασίου στην Κίνα δουλεύουν κάτω από σχεδόν σουρεαλιστικές συνθήκες για να εκπληρώσουν κάθε μας επιθυμία. Αναλυτικά:

<a href="/nea/mia-koyfi-star-toy-flamenko-exafanizetai-tin-pempti-sto-exile-room/69411">Μια κουφή σταρ του φλαμένκο εξαφανίζεται την Πέμπτη στο Exile Room</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜια κουφή σταρ του φλαμένκο εξαφανίζεται την Πέμπτη στο Exile Room

ΠΕΜΠΤΗ 17/2 στις 21:00

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΟΝΕΙΤΑΙ (The Vibrant Village, 2019)

Σκηνοθεσία: Weronika Jurkiewicz / Διάρκεια: 7’

Ένα ήσυχο χωριό κάπου στην Ουγγαρία είναι έτοιμο να εκπληρώσει όλες τις φαντασιώσεις σας. Το «Χωριό Που Δονείται» μας μεταφέρει σε ένα ήσυχο χωριουδάκι κάπου στην Ουγγαρία, όπου οι άντρες μαζεύονται στο μπαρ και πίνουν μπύρες, ενώ οι γυναίκες ασχολούνται με την τοπική βιομηχανία: τη μαζική παραγωγή σεξουαλικής ικανοποίησης. Το «Χωριό Που Δονείται» μπορεί να μην έχει διαλόγους, αλλά σίγουρα έχει πολλά να πει.

ΑΝΟΔΟΣ (Ascension, 2021)

Σκηνοθεσία: Jessica Kingdon / Διάρκεια: 97’

Μια διαφορετική, σχεδόν ιμπρεσιονιστική Κίνα αναδύεται μέσα από την «Άνοδο», ένα αφαιρετικό και στυλιστικά υπνωτιστικό πορτρέτο της εγχώριας βιομηχανίας, που αποκαλύπτει το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις. Ο μόχθος, ο καταναλωτισμός και ο πλούτος συνθέτουν το καπιταλιστικό τοπίο της Κίνας, από το πιο σκοτεινό ορυχείο μέχρι τις πιο πολυτελείς διασκεδάσεις. Ξεκινώντας από τη βάση του καπιταλιστικού κτήνους, παρακολουθούμε τους εργάτες που επανδρώνουν την εργοστασιακή παραγωγή, τη μεσαία τάξη που μαθαίνει να πουλάει όνειρα στους διψασμένους αγοραστές, και την ελίτ που απολαμβάνει νέα επίπεδα καταναλωτικής ηδονής χωρίς καμία τύψη. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της κινεζικής κοινωνίας, βλέπουμε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς το ένα επίπεδο στηρίζει το επόμενο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε ότι το λεγόμενο κινέζικο όνειρο θα παραμείνει ανεκπλήρωτο για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αυτής της αχανούς χώρας.

Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η είσοδος στις προβολές των ταινιών είναι δωρεάν. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Το Exile Room είναι Covid Free χώρος. Οι εισερχόμενοι πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτότητα. Οι μάσκες είναι απαραίτητες καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos