Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις κλειστές αίθουσες

Δημοσίευση: 3 Aug 2020, 12:47

H πανδημία του Covid-19 γνωρίζει νέο κύμα εξάπλωσης παντού και στην Ελλάδα, ειδικά μετά το άνοιγμα των συνόρων, αλλά και την χαλάρωση όλων μας.

<a href="/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Ένα από τα πρώτα μέτρα που αποφάσισε πριν λίγα 24ωρα η κυβέρνηση είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, απόφαση που αφορά και τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, όσες τέλος πάντων λειτουργούν στην παρούσα φάση: τα πολυσινεμά.

Δημοσιεύθηκε λοιπόν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020) η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από 1 Αυγούστου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και σε οποιουσδήποτε άλλους κλειστούς χώρους συνάθροισης κοινού, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τον πίνακα (ΚΑΔ).

Ανάμεσά στους ΚΑΔ βρίσκονται και οι Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών των κινηματογράφων δωδεκάμηνης λειτουργίας (κλειστού τύπου) / 59.14

Από την υποχρέωση χρήση μάσκας εξαιρούνται γενικά α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Είναι γεγονός πάντως ότι χώρες με σαφώς μεγαλύτερη επιδημιολογική έξαρση, δεν έχουν θέσει αναγκαστική την χρήση της μάσκας στις κινηματογραφικές αίθουσες, με την εξαίρεση της Αγγλίας. Και σε μια αγορά που ήδη υποφέρει πολύ, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό πως θα αντιδράσει ο θεατής, αν θα νιώσει ασφαλής, ή αν θα τον αποτρέψει το μέτρο. Ή αν θα έχουμε φαινόμενα του τύπου "φοράω την μάσκα μπαίνοντας, την βγάζω στα σκοτάδια παρακολουθώντας την ταινία, την ξαναβάζω βγαίνοντας".

Update 1/9/20: Όπως αναμενόταν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις κλειστές αίθουσες, παρατάθηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos