Το YouTube ανέβασε ολόκληρο το Cobra Kai

Το YouTube ανέβασε ολόκληρο το Cobra Kai
Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2019, 14:47
Συντάκτης:

Το YouTube τηρεί την υπόσχεσή του να προσφέρει μέρος του αυθεντικού περιεχομένου του δωρεάν, και φυσικά το πρώτο σόου που θα μπορούν να δούν όλοι οι χρήστες είναι και το πιο επιτυχημένο του: το “Cobra Kai”. Ολόκληρη η πρώτη σεζόν της σειράς, η οποία βασίζεται στην ιστορία του “Karate Kid”, είναι διαθέσιμη δωρεάν για το παγκόσμιο κοινό από την Πέμπτη. Η δεύτερη σεζόν της σειράς θα γίνει διαθέσιμη και αυτή με τη σειρά της στις 11 Σεπτεμβρίου. Το YouTube έχει ανακοινώσει από τον Μάιο πως θα αφαιρούσε το “Cobra Kai” από την συνδρομητική του υπηρεσία YouTube Red, ενώ την ίδια στιγμή υπογράμμισε την νέα στρατηγική του: το αυθεντικό περιεχόμενο του YouTube θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα αρχικά επεισόδια “Cobra Kai” ήταν διαθέσιμα δωρεάν για τους χρήστες που δεν ήταν συνδρομητές επί πληρωμή, οι οποίοι τα καταβρόχθησαν. Το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν κατέχει 55 εκατομμύρια views, ενώ η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν μέσα σε έξι μέρες συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια. Η νέα κίνηση δεν θα αφορά όμως μόνο σειρές που έχουν ήδη προβληθεί, αλλά και μελλοντικές σειρές, τις οποίες θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε δωρεάν. Τα director’s cut και το bonus υλικό όμως δεν θα είναι δωρεάν και το YouTube θα τα προσφέρει μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει εγγραφή επί πληρωμή.

ΣΧΕΤΙΚΑGuns N' Roses: Οι αυτοκράτορες του YouTube

Είδαμε τις 2 σεζόν του Cobra Kai.

Στην προσπάθειά τους να παράγουν μια παγκόσμια γκάμα original σειρών, το YouTube ανακοίνωσε την Πέπμτη πέντε original σόου. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το “Virtually History”, ένα virtual reality ντοκιμαντέρ 30 λεπτών, το οποίο τιμά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου και θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, και το “The Edge of Science”, το οποίο είναι παραγωγής του BBC και θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο. Το YouTube έκανε επίσης γνωστά τα σχέδια του να προβάλει το ντοκιμαντέρ “The Gift: The Journey of Johnny Cash” δωρεάν στις 8 Οκτωβρίου, αλλά και να φέρει πίσω τα original σόου του “Liza on Demand” και “Impulse” για τις δεύτερες σεζόν τους.

Η νέα «άνευ πληρωμής» στρατηγική του YouTube για το αυθεντικό του περιεχόμενο έχει ερμηνευτεί σαν απάντηση και για την αυξανόμενη δημοτικότητα του ad-supported viewing (το να παρακολουθεί κανείς κάτι που υποστηρίζεται με διαφημίσεις) αλλά και την αδυναμία της πλατοφόρμας να συγκριθεί με άλλες επί πληρωμή πλατφόρμες, όπως το Netflix, το Disney, και το Apple TV+. Πέρυσι είχε ανακοινωθεί πως η YouTube Red συνδρομητική υπηρεσία θα μετατρεπόταν σε YouTube Premium, το οποίο συνδυάζει την πρόσβαση στο YouTube Music streaming service με βίντεο χωρίς διαφημίσεις. Οι συνδρομητές YouTube Premium θα μπορούν να παρακολουθούν όλα αυτά που θα παρακολουθούν δωρεάν και άλλοι χρήστες, με τη διαφορά ότι οι πρώτοι δεν θα παρακολουθούν τις διαφημίσεις (οι οποίες ουσιαστικά υποστηρίζουν το δωρεάν περιεχόμενο). Το YouTube όμως κρατά και ορισμένα άλλα προνόμια για τους Premium χρήστες του, οι οποίοι θα μπορούν να binge-άρουν ολόκληρες σειρές, ενώ οι δωρεάν χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τα επεισόδια των νέων σειρών δωρεάν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2019, 14:47
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463