ΣΕΙΡΕΣ

Cobra Kai season 2: επιστροφή στα 80’s

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2019, 03:10
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά την νίκη του Miguel (Xolo Mariduena) στο τουρνουά καράτε, η σχολή καράτε του Johnny Lawrence (William Zabka), “Cobra Kai”, παρατηρεί μια αύξηση στους μαθητές της. Από την άλλη, ο Daniel LaRusso (Ralph Macchio), ο οποίος συνεχίζει να προπονεί τον γιό του Johnny, Robby (Tanner Buchanan), έχει ανοίξει το δικό του dojo, το Miyagi do, βασισμένο στο καράτε που του δίδαξε ο Mr. Miyagi (Pat Morita). Η επιστροφή του John Kreese (Martin Kove), που παρακολουθήσαμε στο φινάλε της πρώτης σεζόν, αλλάζει τις ζωές όλων των χαρακτήρων και δυστυχώς δεν προμηνύει τίποτα καλό: ο Kreese είναι εκεί για πόλεμο. Άραγε ποιοί νέοι μαθητές θα πέσουν θύμα στα διδάγματα του Kreese; Θα μπορέσει ο Johnny και ο Daniel να ξεπεράσουν την κόντρα τους, ή θα υπάρξουν απώλειες;

<a href="/nea/cobra-kai-season-5-tipota-den-tha-einai-xana-opos-prin-sam/66999">“Cobra Kai” season 5: Τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως πριν, Σαμ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ“Cobra Kai” season 5: Τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως πριν, Σαμ

Άποψη: Η δεύτερη σεζόν “Cobra Kai”, ξεπέρασε την πρώτη, και οι δημιουργοί της σειράς Josh Heald (“Hot Tub Time Machine”), με το δίδυμο Jon Hurwitz και Hayden Schlossberg (“Harold and Kumar”), μας μεταφέρουν τη νοσταλγία τους για τα ’80. Από το 80’s πάρτυ με πατίνια, τις μουσικές και ανάλογες κινηματογραφικές αναφορές, μέχρι και την αφορμή για την κόντρα μεταξύ δύο κοριτσιών, το “Cobra Kai” χτυπά όλα τα σωστά σημεία. Ας αναλύσουμε.

Πλέον καλοκαίρι, και τα σχολεία έχουν κλείσει, όχι όμως τα dojo. Το “Cobra Kai” προπονεί εντατικά μαθητές, υπό την ηγεσία του Johnny, και του Kreese, με τον τελευταίο να αποσκοπεί να μεταμορφώσει τους μαθητές σε φονικές μηχανές. Ο Daniel προπονεί την κόρη του Sam (Mary Mouser) και τον Robby, μέχρι που κερδίζει λίγους μαθητές ακόμα. Οι μαθητές των δύο dojo καταλαβαίνουν πως οι sensei τους αντιμάχονται, και έτσι κοντράρονται και αυτοί μεταξύ τους όπου βρούν την ευκαιρία: από εμπορικά κέντρα μέχρι και πάρτυ. Πολλοί μαθητές του Cobra Kai είναι παιδιά που παλιότερα αντιμετώπιζαν εκφοβισμό στο σχολείο, ενώ πλέον έχουν εξελιχθεί οι ίδιοι σε bullies.

Ο Johnny συνειδητοποιεί (αργά) πως τα κίνητρα του Kreese δεν είναι αγνά, και ενώ προσπαθεί να προστατέψει όλους τους μαθητές του από την τοξική ιδεολογία του Kreese, στο τέλος μετρά τις απώλειές του. Στον αντίποδα, τα παιδιά που έχουν μια ηθική πυξίδα μέσα τους και θέλουν να αντισταθούν στους bullies ή να προστατέψουν τους πιο αδύναμους, εγγράφονται στη σχολή του Daniel, ο οποίος τους εκπαιδεύει σε ένα καράτε που διδάσκει τον σεβασμό, τη συμπόνια και την αυτοσυγκράτηση. Όλες οι αντιθέσεις γίνονται ακόμα πιο απτές στο εκρηκτικό τελευταίο επεισόδιο, το οποίο διαδραματίζεται την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Αν και οι ερμηνείες δεν είναι το δυνατό σημείο της σειράς, εμείς ευχαριστιόμαστε ακράδαντα το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του καστ αποτελείται από παιδιά, τα οποία, όταν συνδιαλέγονται ή μάχονται, αποπνέουν μια πραγματικά εφηβική αύρα: όταν ξέρεις καράτε, το ρομάντζο και ο θυμός αποκτούν άλλη διάσταση!

Αξίζει να σημειώσουμε πως το “Cobra Kai” πρόκειται τελικά για τη ζωή του Johnny Lawrence. Ο Johnny φτιάχνει εκ νέου τη ζωή του, συνειδητοποιεί τα λάθη που έκανε νεότερος, τα λάθη που διδάχθηκε από τον Kreese, αλλά και τα λάθη που δίδαξε στους μαθητές του και προσπαθεί να τα διορθώσει μέσω της νεοανακαλυφθείσας ηθικής του. Είναι ο χαρακτήρας του έχει την μεγαλύτερη εξέλιξη όχι μόνο από την πρώτη σεζόν, αλλά από το πρώτο “Karate Kid”, και είναι αρκετά διασκεδαστικό, ταυτόχρονα με την ηθική του άνθιση, να τον παρακολουθούμε να εκσυγχρονίζεται μαθαίνοντας για το internet, τα smartphones.

Τα κενά στο σενάριο μετριάζονται από το καράτε, το οποίο είναι άλλωστε και το θέμα της σειράς. Ετοιμαστείτε για γερές αναμετρήσεις, άλλες με νόμιμους πόντους, και άλλες με παραδοσιακό καλό ξύλο. Από εμάς 10/10. 

Kαι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι (πριν λίγες ώρες) ανανέωσε και επίσημα για 3η σεζόν.

Eδώ η γνώμη μας για την πρώτη σεζόν.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos