Το "Wonder Woman 1984" πατώνει στο παγκόσμιο box-office

Δημοσίευση: 6 Ιαν. 2021, 20:26
Συντάκτης:

To «Wonder Woman 1984» ήταν ο πρώτος μεγάλος στουντιακός τίτλος που έβγαλε η Warner ταυτόχρονα σε αίθουσες, αλλά και το ΗΒΟ Μax, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή της σχετικά με τον προγραμματισμό των ταινιών της για τη νέα χρονιά, η οποία ξεσήκωσε μεγάλη αντίδραση.

<a href="/nea/best-2022-oi-dimofilesteres-tainies-sto-elliniko-box-office/67559">Best 2022: Οι δημοφιλέστερες ταινίες στο ελληνικό box office</a>ΣΧΕΤΙΚΑBest 2022: Οι δημοφιλέστερες ταινίες στο ελληνικό box office

Η ταινία της Πάτι Τζένκινς με την Γκαλ Γκαντότ ξανά στον κεντρικό ρόλο, κυκλοφόρησε ανήμερα Χριστούγεννα και ξεκίνησε με εισπράξεις 55 εκατομμύρια δολλάρια πρώτο τριήμερο στις ΗΠΑ (με το35% των κινηματογράφων ανοικτό) και 111 κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, νούμερα τουλάχιστον όχι άσχημα.

Και μετά;

Μετά ακολούθησε η κάθετη πτώση 67% στο box office της κατά την δεύτερη βδομάδα κυκλοφορίας. Ακόμα και για τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου, αυτή η πτώση είναι τεράστια – και μάλλον δεν οφείλεται μόνο στον covid και το streaming.

Οφείλεται ίσως και στο γεγονός πως υπήρξε αρνητικό word of mouth, αλλά και κάκιστες κριτικές από την μεγάλη πλειοψηφία των ξένων κριτικών, με 59% στο Rotten Tomatoes για παράδειγμα, που συγκεντρώνει απόψεις κριτικών. .

Αν θέλετε τη γνώμη μας, απόλυτα δίκαια, αλλά επ’αυτού θα επανέλθουμε μελλοντικά με κριτική του φιλμ, όταν αυτό βγει με το καλό στις ελληνικές αίθουσες, τουλάχιστον όπως είναι προγραμματισμένο μέχρι στιγμής.

Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του (στην αμερικανική αγορά) το ταυτόχρονο streaming του φιλμ στο ΗΒΟ Max, αλλά το σίγουρο είναι πως βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί αυτή η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αλλά και η δικαιολογημένη φοβία του κοινού να βγει από το σπίτι του και να κλειστεί σε μια κινηματογραφική αίθουσα, είναι καταρχήν το καλό προϊόν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos