"What did Jack do?". Μια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς στο Netflix

Δημοσίευση: 21 Ιαν. 2020, 14:05
Συντάκτης:

Και έτσι ξαφνικά, από το πουθενά, μια μικρού μήκους του Ντέιβιντ Λιντς ανέβηκε και στριμάρει στο Netflix από χθες.

<a href="/nea/netflix-eipe-ohi-ston-nteivint-lints/69723">Το Netflix είπε όχι στον Ντέιβιντ Λιντς</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Netflix είπε όχι στον Ντέιβιντ Λιντς

Ο αγαπημένος δημιουργός έκλεισε χθες τα 74 χρόνια ζωής, οπότε, μπορούμε να θεωρήσουμε το «What did Jack do?» σαν ένα δώρο όχι προς αυτόν, αλλά από αυτόν προς όλους μας. Άλλωστε τι σουρρεαλιστής θα ήταν;

Εντελώς σουρρεαλιστική κατάσταση είναι και το διάρκειας 13 λεπτών φιλμ που θυμίζει οπτικά αρκετά Eraserhead, όπου με βάση την επίσημη σύνοψη «Σε έναν σταθμό όπου τα τρένα δεν φεύγουν ένας ντετέκτιβ του εγκληματολογικού ανακρίνει έναν βασανισμένο πίθηκο».

Και κάπως έτσι έχει η φάση, με τον Λιντς να ανακρίνει όντως έναν πίθηκο για έναν φόνο, αλλά και την βασανισμένη του αγάπη για μία κότα. Ωπ, spoiler.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά μαγικό, το σημαντικότερο όμως είναι ότι ίσως να εγκαινιάζεται μία συνεργασία του Λιντς με το Netflix, η οποία δεν αποκλείεται να καρποφορήσει μια νέα σεζόν Twin Peaks (λέμε τώρα), ή την ταινία με θέμα τη ζωή του θρυλικού καλλιτέχνη των blues, Robert Johnson. Ανυπομονούμε!

Εδώ μια άλλη πρόσφατη μικρού μήκους από τον Ντέιβιντ Λιντς.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos