"We are who we are": Η νεο-λαγνεία του Λούκα Γκουαντανίνο

We Are Who We Are
Δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2020, 12:18
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το We Are Who We Are προσεγγίζει ζητήματα ταυτότητας μέσα από την ιστορία του 14χρονου Fraser, που από την Νέα Υόρκη πηγαίνει να ζήσει στο Veneto της Ιταλίας με τις μητέρες του σε μια αμερικανική βάση το 2016. Θα γνωρίσει την Caitlin που ζει χρόνια στην βάση και μέσα από την φιλία, τον έρωτα και τις εφηβικές ανησυχίες θα βρουν πού ανήκουν.

ΣΧΕΤΙΚΑΔες Vodafone TV και HBO με 6,90 ευρώ τον μήνα

Άποψη: Ο Luca Guadagnino δημιουργεί μια σειρά οκτώ επεισοδίων για το HBO και το Sky Atlantic και είδαμε ήδη τα πρώτα τέσσερα επεισόδια. Ο Ιταλός σκηνοθέτης, μετά από ένα διάλειμμα με το remake της Suspiria του Dario Argento, επιστρέφει σε αυτά που ξέρει καλά να αναδεικνύει, δηλαδή σε ιταλικά τοπία και σε ιστορίες αγγλόφωνων ηρώων που περνούν ένα διάστημα ή όλη την ζωή τους κάπου στην Ιταλία.

Μετά το A Bigger Splash και τον ιταλικό νότο και το Call Me By Your Name με τον εφηβικό έρωτα στην ιταλική εξοχή, στην αγγλόφωνη σειρά του βρισκόμαστε κοντά στην Βενετία με ήρωες από διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετικά γούστα και ανάγκες που αναζητούν τον εαυτό του σε μια φανταστική αμερικανική βάση στην βόρεια Ιταλία.

Ο σκηνοθέτης διηγείται  μια coming-of-age διαδρομή αυτογνωσίας, καθώς στο επίκεντρο είναι οι έφηβοι και κυρίως ο Fraser που έρχεται από την Νέα Υόρκη σε ένα περιβάλλον που δεν νιώθει ακριβώς ο εαυτός του. Εκεί θα γνωρίσει την Caitlin που ενώ ζει χρόνια στην βάση ακόμα καταβάλλει την προσπάθειά της.

Ο τίτλος είμαστε αυτοί που είμαστε είναι απολύτως ακριβείς αφού η σεξουαλική, κοινωνική, εθνική ταυτότητα είναι στο επίκεντρο. Θα ερωτευτούν για πρώτη φορά, θα γίνουν φίλοι, θα εξομολογηθούν μυστικά, θα περάσουν όμορφα κάτω από τον μεσογειακό τίτλο και την θάλασσα, πολλές φορές ξέφρενα σε διάφορα πάρτι που θα χάσουν τον εαυτό και θα ζήσουν μια δική του Dolce Vita, πιο εφηβική, ανήλικη και συνάμα ώριμη.

Το μόνιμο πρόβλημα του Guadagnino είναι και πάλι εδώ. Η αδυναμία του να εμβαθύνει στους ήρωες και στις ιστορίες, όπως στο μελό και επιφανειακό Call Me By Your Name, γίνεται εντονότερη σε μια σειρά ωριαίων επεισοδίων που ο εγκλωβισμός του στο πρώτο επίπεδο ανάγνωσης είναι πλέον καταφανής. Εγκλωβίζεται σε μια νέο-λαγνεία ενός μεσήλικα ανθρώπου που απλώς τα βλέπει απέξω, τα λαχταρά αλλά δεν μπορεί να τα ζήσει. Μπορεί να μην έχει την αφελή νέο-λαγνεία του Abdellatif Kechiche στο Mektoub My Love, που με μια πορνό διάθεση προσεγγίζει την νεότητα σε μια ανερμάτιστη ταινία, ωστόσο και πάλι αρκείται στο να δείχνει νέους, νεαρούς χαρακτήρες που πολλές φορές μοιάζουν αρκετά εξωπραγματικοί.

Ρεαλισμός υπάρχει ως προς την προσέγγιση των θεμάτων, θέματα που πράγματι απασχολούν πολλούς νέους, εντούτοις δεν υπάρχει στο πλάσιμο των ηρώων, ιδεαλιστικοί, bigger than life, με ζωές που δεν μπορείς εύκολα να ταυτιστείς όσο και αν προσπαθεί να κάνει μια κοινωνική σειρά με σύγχρονα προβλήματα.

Πολύ καλές επιλογές οι Jack Dylan Glazer και Jordan Kristine Seamon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και η ισοτιμία στο μοίρασμα του κέντρου βάρους στην όλη ιστορία.

Το “We Are who we Are” ξεκινά να προβάλλεται από το Vodafone TV στις 15 Σεπτεμβρίου, με νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη, λίγες μόλις ώρες μετά την Αμερική.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Beatriz at dinner

Beatriz at dinner

Η Beatriz εργάζεται ως μασέζ και εναλλακτική θεραπεύτρια εντός και εκτός ενός θεραπευτικού κέντρου...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800