Βραβείο για το "My Name Is Blue" στην Φινλανδία

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2022, 13:51
Συντάκτης:

Μια ιστορία για τη συνύπαρξη, με πρωταγωνίστρια τη θαλάσσια χελώνα της Μεσογείου. Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή των δημιουργών Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer για το περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ ‘My Name Is Blue’ που διακρίθηκε στην κατηγορία Υποβρύχιων Ταινιών στο Vaasa Wildlife Festival στη Φινλανδία. 

<a href="/nea/o-giorgos-toy-kedroy-ena-ntokimanter-poy-gyrizotan-gia-46-hronia/65054">"O Γιώργος του Κέδρου": Ένα ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για 46 χρόνια! </a>ΣΧΕΤΙΚΑ"O Γιώργος του Κέδρου": Ένα ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για 46 χρόνια!

Η ταινία ακολουθεί τον κύκλο ζωής της Blue, μιας θαλάσσιας χελώνας καρέτα που ταξιδεύει στη Μεσόγειο. Παρουσιάζει τις απειλές που αντιμετωπίζει το είδος λόγω των ανθρωπογενών πιέσεων σε αντιδιαστολή με τις δράσεις μιας ομάδας επιστημόνων και οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών στη Μεσόγειο

"Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Μυσίρη, τον κ. Γιώργο Καρακάση και τα μέλη της επιτροπής του φεστιβάλ για τη σημαντική αυτή διάκριση. Μοιραζόμαστε τη χαρά με τους πολλούς συντελεστές της ταινίας, και αναφερόμαστε όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στις χελώνες. Ευχόμαστε η Blue να συνεχίσει την φεστιβαλική πορεία της ώστε ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν την ιστορία των σημαντικών αυτών πλασμάτων, να ενημερωθούν για τις δράσεις που υλοποιούνται από σημαντικούς φορείς και να δράσουμε μαζί για την προστασία τους στη Μεσόγειο, το κοινό μας σπίτι", δήλωσαν οι σκηνοθέτες Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το 2021 σε 4 χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία και Αλβανία. Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει το MEDASSET και την εκτέλεση της παραγωγής η Mind the Bump Productions.

Mπορείτε να δείτε την ταινία δωρεάν εδώ: 

Το Vaasa Wildlife Festival πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28/09 - 02/10/2022. Φέτος, το φεστιβάλ γιορτάζει 20 χρόνια συνεχούς δράσης και πρωτοπορίας στην παρουσίαση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών με περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Το ‘My Name Is Blue’ μέχρι στιγμής έχει ‘ταξιδέψει’ σε διεθνή φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τη Χιλή και την Ιταλία. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή στην Αθήνα τον Ιούνιο (Τεχνόπολη), καθώς και προβολή στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας τον Αύγουστο. Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο τέλος Οκτωβρίου. Σύντομα η ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή διεθνώς μέσω διαδικτύου.    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos