ΣΕΙΡΕΣ

"Vernon Subutex" season 1: Ο ορισμός του cool κυρία μου

Δημοσίευση: 20 Οκτ. 2023, 16:04
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Βερνόν Σουμπουτέξ ήταν κάποτε ιδιοκτήτης του δισκάδικου Revolver, στέκι για πολλούς μουσικόφιλους και μη, όμως με την επέλαση της ψηφιακής εποχής η δουλειά μειώθηκε και ο ίδιος αναγκάστηκε να το κλείσει οριστικά. Τώρα, ο Βερνόν είναι άνεργος, άστεγος καθώς του έκαναν έξωση λόγω απλήρωτων ενοικίων, και η μόνη του επιλογή είναι φίλοι και γνωστοί του παρελθόντος.

<a href="/nea/oli-i-filmografia-ton-callas-sto-cinobo/69818">Όλη η φιλμογραφία των The Callas στο Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑΌλη η φιλμογραφία των The Callas στο Cinobo

Άποψη: Αυτό που γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα λεπτά της σειράς που δημιούργησε η Κάτι Βερνέ για το τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ είναι ότι ο Βερνόν Σουμπουτέξ είναι μορφή μοναδική και ανεπανάληπτη, και ως εκ τούτου μορφή που δεν κουμπώνει καλά στη νέα εποχή. Η συνέχεια επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις σκέψεις μας καθώς ακολουθούμε τον Βερνόν να τριγυρνά στα τυφλά στους δρόμους του Παρισιού, χωρίς σκοπό και με τα ακουστικά μονίμως στα αυτιά του.

Υπό τους ήχους λιγότερων γνωστών κομματιών, αλλά πάντα καλόγουστων, ο Βερνόν αναπολεί το παρελθόν και το υπενθυμίζει στους παλιούς γνωστούς που συναντά, οι οποίοι, αν και έχουν προχωρήσει στην ζωή τους, φαίνονται μη ικανοποιημένοι από την τακτοποιημένη ζωή τους. Σε αυτήν την έκβαση ο Βερνόν μοιάζει ο μόνος αυθεντικός, μη υποκριτής και «εραστής» της ζωής και της μουσικής, με ό,τι δεινά συνεπάγονται όλα αυτά.

Ο Ρομέν Ντυρίς («Οι Αγώνες μας») εκπροσωπεί ιδανικά τον Βερνόν Σουμπουτέξ, πολύ κοντά στον χαρακτήρα που έγραψε η Βιρζινί Ντεπάντ στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων και τον υπηρετεί με προσοχή, ακόμα και στις σκηνές flashback όπου ο ίδιος ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μαρτυρούν την δουλειά που έχει κάνει ο Ντυρίς στον ρόλο και, φυσικά, του τις αναγνωρίζουμε.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, διάφοροι χαρακτήρες κινούνται σύμφωνα με την δική τους ατζέντα, και παράλληλα θα λέγαμε με τον Βερνόν, αλλά εκ του μακρόθεν. Η ιστορία που εξελίσσεται και εκεί είναι ενδιαφέρουσα, και θα γίνει ακόμα περισσότερο όταν συγκρουστεί με αυτή του Βερνόν, αλλά ο πραγματικός πόλος έλξης της σειράς είναι ο ιδιοσυγκρασιακός πρωταγωνιστής που βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης.

Και όντως, η πορεία του θα μπορούσε να είναι μία καθυστερημένη ιστορία ενηλικίωσης που συμβαίνει ως αποτέλεσμα του τέλματος στο οποίο έχει βρεθεί ή μία επαναλαμβανόμενα γλυκόπικρη νοσταλγία για το παρελθόν. Η αλήθεια τελικά θα είναι κάτι και από τα δύο αφού από τα βιβλία είμαστε προετοιμασμένοι για πολλή υπόθεση.

Μέχρι τότε, το “Vernon Subutex” είναι μία κουλ σειρά που ξέρει από μουσική, πολύ αστεία και ευχάριστη, που είναι διατεθειμένη να σου δείξει την ζωή για αυτό που πραγματικά είναι. Ακριβώς όπως ο πρωταγωνιστής της.

To “Vernon Subutex” στριμάρει στην πλατφόρμα του Cinobo.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos