Βενετία 2022: Η δικαίωση και τα δάκρυα του Μπρένταν Φρέιζερ

Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2022, 13:52
Συντάκτης:

Αν η παγκόσμια πρεμιέρα του «The Whale» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και το 6λεπτο standing ovation που ακολούθησε την προβολή, αποτελούν κάποια ένδειξη, τότε η επιστροφή του Μπρένταν Φρέιζερ στο Χόλιγουντ θα γίνει δεκτή με ζητωκραυγές αλλά και άφθονα δάκρυα. Όταν οι τίτλοι κύλησαν στο δράμα του Ντάρεν Αρονόφσκι, στο οποίο ο Φρέιζερ υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο άνδρα 240 κιλών καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, ο ηθοποιός κυριεύτηκε από συγκίνηση και έκλαιγε με λυγμούς καθ' όλη τη διάρκεια του ζωηρού χειροκροτήματος, ενώ αγκάλιασε αρκετές φορές τον Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος μετά τον Μίκι Ρουρκ και το «The wrestler» βρίσκει άλλη μια φορά το δικό του αουτσάιντερ.

<a href="/nea/o-ntaren-aronofski-tha-skinothetisei-ton-ostin-mpatler/69668">O Ντάρεν Αρονόφσκι θα σκηνοθετήσει τον Όστιν Μπάτλερ</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Ντάρεν Αρονόφσκι θα σκηνοθετήσει τον Όστιν Μπάτλερ

Ίσως να συνειδητοποιούσε ότι πλέον θα πρέπει να θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για το Όσκαρ ανδρικού ρόλου. Δεν είναι καθόλου λίγο για την επιστροφή ενός "απόκληρου" του Χόλιγουντ, για λόγους που κανείς δεν έχει καταλάβει. 

 

 

Έπειτα από τα δύο "Mummy"/1999-2001 και το "Quite American"/2001, o Φρέιζερ δεν συνέχισε ποτέ το ίδιο δυναμικά και με την εξαίρεση του "Extraordinary measures"/2010 (δίπλα στον Χάρισον Φορντ), έπρεπε να ανατρέχουμε στο ψαχτό για να βρίσκουμε τις ταινίες και τις σειρές του. Εμφανίστηκε το 2017 στην 3η σεζόν του "The affair" όπου ήταν πραγματικά καλός και την επόμενη χρονιά στο επίσης τηλεοπτικό "Condor", όπου ήταν άψογος. Τον είδαμε σε χαρακτηριστικό ρόλο στο 'No sudden move" του Στίβεν Σόντερμπεργκ πέρυσι και φέτος, ο 54χρονος ηθοποιός αναδύθηκε με μια συγκλονιστική (όπως διαβάζουμε) ερμηνεία στο φιλμ του λατρεία Ντάρεν Αρονόφσκι, που επέστρεψε για 5η φορά στη Βενετία μετά τα «The Fountain», «The Wrestler» (Χρυσό Λέοντα), «Βlack Swan» (βραβείο ερμηνείας για την Μίλα Κούνις) και φυσικά το «Mother!»

Ο Φρέιζερ αγκάλιασε τον Αρονόφσκι αρκετές φορές  κατά τη διάρκεια του χειροκροτήματος. Κάποια στιγμή προσπάθησε να φύγει από το θέατρο, αλλά το ξέσπασμα των χειροκροτημάτων ήταν τόσο δυνατό, που έμεινε περισσότερο και έκανε μια υπόκλιση.

Στο «The Whale», ο Φρέιζερ πρωταγωνιστεί ως ένας άντρας που ζει με σοβαρή παχυσαρκία και αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με τη 17χρονη κόρη του.

Πολλά περισσότερα σας έχουμε γράψει εδώ.

Για να παίξει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στην ταινία, ο Φρέιζερ φόρεσε μια ειδική στολή που πρόσθετε από 20 μέχρι 150 κιλά στο παρουσιαστικό του, ενώ περνούσε έως και έξι ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ κάθε μέρα για να μεταμορφωθεί πλήρως στον χαρακτήρα του.

«Ανάπτυξα μύες που δεν ήξερα ότι είχα», είπε ο Φρέιζερ σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου στη Βενετία σχετικά με τη χρήση της προσθετικής στολής. «Ένιωσα ακόμη και μια αίσθηση ιλίγγου στο τέλος της ημέρας όταν αφαιρέθηκαν όλες οι συσκευές. Ήταν σαν να κατέβηκα από την αποβάθρα σε μια βάρκα στη Βενετία. Αυτή η κυματιστή αίσθηση. Μου έδωσε την εκτίμηση για εκείνους των οποίων τα σώματα είναι παρόμοια. Πρέπει να είσαι ένα απίστευτα δυνατό άτομο, ψυχικά και σωματικά, για να κατοικήσεις σε αυτό το κορμί…»

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos