Βενετία 2021 – Πέδρο Αλμοδοβάρ, Πενέλοπε Κρουζ, Ρομπέρτο Μπενίνι

Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2021, 19:03

Το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκίνησε με την προβολή του «Παράλληλες μητέρες» από τον Πέδρο ΑΛμοδοβάρ, με πρωταγωνίστρια την μούσα (έχουν συνεργαστεί συνολικά σε 8 φιλμ) του Πενέλοπε Κρουζ και την ταινία να κερδίζει ένα 9λεπτο standing ovation από το ενθουσιασμένο κοινό.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

«Είναι η πρώτη ηθοποιός που σκέφτομαι όταν γράφω έναν γυναικείο ρόλο. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, γνωρίζει τις απαιτήσεις μου. Είναι όμορφη, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά κι εσωτερικά», παραδέχθηκε ο Ισπανός δημιουργός. «Μου έχει δώσει την ευκαιρία να ερμηνεύσω τόσες σπουδαίες ηρωίδες όλα αυτά τα χρόνια. Αισθάνομαι η πιο τυχερή ηθοποιός στον κόσμο», ανταπόδωσε η Πενέλοπε Κρουζ.

O Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Μπονγκ Τζουν-Xο, έδωσε το σύνθημα της έναρξης: «Ο εφιάλτης του κορονοϊού θα τελειώσει, αργά ή γρήγορα. Το σινεμά είναι παντοτινό…»

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι παρέλαβε τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα από την Τζέιν Κάμπιον αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγό του (και μόνιμη πρωταγωνίστρια στις ταινίες του), Νικολέτα Μπράσκι, ενώ εκμηστηρεύτηκε πως όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, τον πήρε τηλέφωνο για να τον ενημερώσει για τον τιμητικό Λέοντα, «χόρεψα ένα γυμνό μάμπο από τη χαρά μου!».,


Στο κόκκινο χαλί και η Ιζαμπέλ Ιπέρ, με την Έλεν Μίρεν. 




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos