Βενετία 2020: Η Τίλντα Σουίντον συγκινεί

Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:38
Συντάκτης:

Η υπέροχη Τίλντα Σουίντον βρέθηκε στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας για να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα από την Πρόεδρο της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ

<a href="/nea/nomadland-egine-oskariko-favori/63283">Το "Nomadland" έγινε οσκαρικό φαβορί</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο "Nomadland" έγινε οσκαρικό φαβορί

Ο ευχαριστήριος λόγος της ήταν ανθρώπινος, κινηματογραφικός, συγκινητικός, με το φλέγμα που την χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με αναφορές στον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Τσάντγουικ Μπόουσμαν.

«Το σινεμά με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη, είναι η αληθινή πατρίδα μου. Η κινηματογραφική κοινότητα είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους», ήταν η εισαγωγή της και συνέχισε:

«Το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το πιο σεβαστό και μαγικό στον πλανήτη. Τους ευχαριστώ που αντιστέκονται στον κορονοϊό με μια προσεγμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις, διοργάνωση. Μας δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην σπουδαία, ελαστική, άγρια, ανήσυχη, χωρίς όρια και διαρκώς και ολοένα και πιο περιεκτική τέχνη του κινηματογράφου. Μας υπενθυμίζουν ότι κάποια πράγματα (ευτυχώς) δεν αλλάζουν και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με εμπιστοσύνη στην εξέλιξη και τις αλλαγές (“Ch-ch-changes”…) και ψυχραιμία. Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love!»

Να θυμήσουμε ότι θα προβληθεί στο Φεστιβάλ κι η μικρού μήκους «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπου η Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστεί.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos