Τζούντι Ντεντς: "Μαθαίνω πλέον τις ατάκες μου μέσω της επανάληψης"

Δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2021, 14:17
Συντάκτης:

Προς όφελος του Ιδρύματος Όρασης που εδρεύει στο Λονδίνο και για καλό σκοπό, η θρυλική ηθοποιός Τζούντι Ντεντς μίλησε για ένα θέμα που αν και αρκετό κοινό, δεν σχολιάζεται επαρκώς στους κύκλους του θεάματος. Η 86χρονη πλέον Ντεντς άνοιξε με θάρρος μία συζήτηση αναφορικά με την όραση της που χειροτερεύει με τα χρόνια, όπως και των συναδέλφων της Στίβεν Φράι και Χέιλι Μιλς που έσπευσαν να ταυτιστούν μαζί της, και παραδέχθηκε πως συνεχίζει να αποδίδει στην δουλειά της αλλά με την βοήθεια φίλων οι οποίοι την βοηθούν διαβάζοντάς της στο σενάριο.

«Πάντα βρίσκεις τρόπους να ξεπερνάς τις δυσκολίες» ομολογεί. «Έπρεπε να βρω έναν άλλον τρόπο να απομνημονεύω τα λόγια μου και αυτός ήταν οι φίλοι μου οι οποίοι μου  τα επαναλάμβαναν ξανά και ξανά. Οπότε τώρα πρέπει να μαθαίνω μέσα από την επανάληψη και απλά ελπίζω ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει πολύ αν οι ατάκες είναι λίγο χαοτικές!»

Βέβαια, αυτή η δυσκολία της έχει χαρίσει και μερικές πολύ αστείες στιγμές κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Όπως λέει η ίδια : “Πριν μερικά χρόνια, με τον Κένεθ Μπράνα συμπρωταγωνιστούσαμε στο “Winter’s Tale” στο θέατρο Garrick του Λονδίνου. Περίπου τρεις εβδομάδες αφότου ξεκινήσαμε, ο Μπράνα μου λέει μια μέρα αναφορικά με τον μεγάλο μονόλογο που είχα στο τέλος ‘Τζούντι, αν έλεγες τον μονόλογο δύο μέτρα στα δεξιά σου, θα τον έλεγες σε εμένα και όχι στο κοινό’. Βασίζομαι στους ανθρώπους για να μου επισημάνουν κάτι τέτοιο!»

Η Ντέντς συνέχισε λέγοντας πως : «Η κακή όραση μπορεί να δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα ενός ατόμου αλλά σου επιτρέπει να έρχεσαι πολύ κοντά με τους ανθρώπους πριν αναγνωρίσεις ποιοι είναι. Κατά την περίοδο του lockdown, έκανα μία ταινία και ήμουν πολύ κοντά με ανθρώπους που φορούσαν μάσκες  στα γυρίσματα, όχι στις σκηνές που συμμετείχα εγώ. Είναι υπέροχο αν μπορείς να το κάνεις αυτό και αυτή είναι η καλή πλευρά του πράγματος».

Παρόλα αυτά, η Τζούντι Ντεντς φροντίζει να μην αφήνει την όραση της να επεμβαίνει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της και αυτό φαίνεται από τα πολλά project που έφερε εις πέρας τελευταία όπως τα “Cats”, “Artemis Fowl”, “Blithe Spirit”, “Red Joan”, “Off the Rails” αλλά και το προσεχές “Belfast”.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2021, 14:17
Ενημέρωση: 3 Μαρτίου 2021, 14:17
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870