"Truth be told" season 1: Συνηθισμένο whodunit

"Truth be told" season 1: Συνηθισμένο whodunit
Δημοσίευση: 5 Φεβ. 2020, 04:54
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η δημοσιογράφος Πόπι Παρνέλ επιχειρεί μετά από 20 περίπου χρόνια να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από την δολοφονία του Όουεν Μπέρμαν για την οποία καταδικάστηκε ο έφηβος γείτονας του, Γουόρεν Κέιβ. Η Παρνέλ μπορεί στο παρελθόν να βοήθησε σε αυτήν την έκβαση με το podcast της όμως τώρα έχει αρκετούς λόγους να πιστεύει ότι έκανε λάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Little America" season 1: Ισορροπημένο

Άποψη: Μετά κόπων και βασάνων η Apple TV προσπαθεί να εδραιωθεί ανάμεσα στα μεγάλα δίκτυα και ο δρόμος της αναμένεται να είναι το ίδιο αδιάφορος και μελλοντικά. Μετά τα δυνατά “Dickinson” και “Servant” το τοπίο πνέει τα λοίσθια και χάνει ολοένα και περισσότερο σε πρωτοτυπία, συνεπώς και σε τηλεθέαση. Στο “Truth Be Told” δοκιμάζουν ένα concept γνωστό και εύκολα διαχειρίσιμο όμως το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας δεν έφτανε για μία σίγουρη επιτυχία.

Εν προκειμένω, το true crime ενδιαφέρει πολύ κόσμο και το βιβλίο “Are You Sleeping” της Κάθριν Μπάρμπερ στο οποίο βασίζεται η σειρά βρήκε εξίσου πολλούς αναγνώστες που ενθουσιάστηκαν με την ιστορία της οικογένειας Μπέρμαν. Στην κακή μεταφορά του στην μικρή οθόνη, το διασκευασμένο σενάριο υπό την επίβλεψη της Νισέλ Τράμπλ (των “Justified”, “The Good Wife”,”Mercy”) αστοχεί στο να δώσει ουσιαστική υπόσταση στους πρωταγωνιστές του και όταν το κάνει το μοναδικό πρόσωπο που χαίρει τιμής είναι η Οκτάβια Σπένσερ που η διαφορετική πορεία ζωής της την φέρνει αντιμέτωπη με την οικογένειά της, η οποία ωστόσο δεν συμβάλλει καθοριστικά στην υπόθεση που προσπαθεί να ξεσκεπάσει η ίδια.

Αντίθετα, στον διπλό ρόλο της Λίζυ Κάπλαν (“Masters of Sex”) η οποία υποδύεται τις δίδυμες Τζόσι και Λέινι σε μία ικανοποιητική παρουσία, το περίεργο παρελθόν ξεδιπλώνεται βασανιστικά και επαναλαμβανόμενα μέσα στα 8 επεισόδια, χωρίς φυσικά οι σκόρπιες σκηνές να μπορούν να συνθέσουν μία λογική σκέψη ή έστω μία ιδέα. Από μηχανής θεός η Σπένσερ είναι αυτή η οσιομάρτυρας της κατάστασης είτε αφορά τον έγκλειστο Κέιβ (στον ρόλο ο Άαρον Πολ είναι εκτός στοιχείου δυστυχώς) είτε τις απελπισμένες μητέρες των οικογενειών όμως πάντα με το ήθος της δημοσιογράφου. Ή και όχι αν συμπεριλάβουμε την αδιακρισία που συνοδεύει το επάγγελμα.

Ωστόσο, συνολικά δεν είναι μία σειρά που δεν θα συγκινήσει το κοινό που αρέσκεται στις whodunit πλοκές για την ανακάλυψη του δολοφόνου. Βέβαια, ένα αποτέλεσμα που δεν είναι κακό δεν συνεπάγεται ευθέως ότι είναι και καλό. 

5,5 / 10

Δημοσίευση: 5 Φεβ. 2020, 04:54
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The banker

The banker

Σύνοψη: Το The Banker βασίζεται σε πραγματική ιστορία και διηγείται την ιστορία δύο Αφρο-Aμερικανών...
3 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463