ΣΕΙΡΕΣ

"Tell me your secrets" season 1: Τα κομμάτια του παζλ

Δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2021, 16:52

Σύνοψη: Εισχωρούμε στην ιστορία τριών χαρακτήρων με σκοτεινό παρελθόν και που οι ζωές τους καταφέρνουν να συνδεθούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Η Καρεν, προσπαθεί να διαφύγει από το παρελθόν της, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρώην της. Ο τελευταίος  βρισκεται φυλακή για τους 9 φόνους γυναικών που θεωρείται ότι διέπραξε με την βοήθεια της Καρεν. Η Κάρεν, όμως, έχει κενά μνήμης και δεν θυμαται τα γεγονότα για να δει την αλήθεια ενώ μία μητέρα θεωρεί ότι η εξαφανισμένη κόρη της έχει σχέση με την Καρεν και προσλαμβάνει κάποιον για να αναλάβει την περίπτωση.

Όσο εμβαθύνουμε στις ιστορίες τους, όμως, τα όρια του θύματος και του θύτη χάνονται και η αλήθεια των γεγονότων θολώνει.

Άποψη: Πρόκειται για μια σειρά που γραφτηκε και σκηνοθετήθηκε από την Harriet Warner, αποτελείται από 10 επεισόδια και έχει εγκληματικό ψυχολογικό θρίλερ περιεχόμενο, γεμάτο μυστήριο. Την σειρά την είχε αρχικά το TNT και είχε φτιαχτεί το 2018, αλλα αποφάσισαν να μην το προβαλλουν τελικά, καθώς χαρακτηρίστηκε από τον γενικό manager της TNT ως ‘’μη κατάλληλη για την TNT’’ και τελικά την πήρε το Amazon το 2021.

Oι τρεις κυριοί ηθοποιοι του ‘’Tell me your secrets είναι η Lily Rabe (‘’American Horror Story", "The undoing"), η Amy Brenneman ("Τhe leftovers", ‘’Judging Amy’’), και ο Hamish Linklater (‘’Legion’’, ‘’Fantastic four’’). Και οι τρεις με εντυπωσιακές ερμηνείες, ξεχωρίζει ιδιαίτερα αυτή της Lily, ενώ ένα ενδιαφέρον fact είναι ότι  Lily με τον Ηamish είναι ζευγάρι εκτός της οθόνης. Βλέπουμε μια διαφοροποίηση των τριών προσώπων αλλα ταυτόχρονα μια εμφαση σε αυτό που έχουν κοινό.

Αυτό που καταφέρνει η σειρά είναι να σε κάνει να αναρωτηθείς για την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το σωστό και το λάθος, το πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσει κανείς αυτή την γραμμή και να έρθει αντιμέτωπος με την χειρότερη πλευρά του εαυτού του. Σου δημιουργεί ερωτήματα για το πόσο υπεύθυνοι είμαστε και είναι οι χαρακτήρες της σειράς η αν είμαστε τα θύματα και υπάρχουν μεγαλύτερες δυνάμεις που ασκούνται πάνω μας. Οπότε υπάρχει μια μεγάλη έμφαση στα ηθικά διλήμματα.

Επίσης η σειρά καταφέρνει να γίνει ακόμα πιο σκοτεινή και καταφέρνει να συνδυάσει αυτο το συνεχη βομβαρδισμό με δυσαρεστα γεγονότα με μια μουσική υπόκρουση, σαν ‘’χαλασμένα" βιολια που ταιριάζει απόλυτα με το μουντ της. Ίσως ένα θέμα που εμφανίζει είναι ότι εστιάζει υπερβολικα στο να κρατήσει το μυστηριο που σε κάποια σημεία φαίνεται να δημιουργεί κενά στη πλοκή και την συνοχή της, αλλά όπως και να έχει η γενικότερη εικόνα που εμφανίζει δεν γίνεται να κατακερματιστεί απο αυτό.

Είναι λοιπόν μια  σειρά που σε εθιζει για να παρακολουθήσεις την συνέχεια της και σε βάζει να μαντεύεις και να ενώνεις τα κομμάτια του παζλ του μυστηρίου της.

Mαρία Πλουμάκη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos