ΣΕΙΡΕΣ

“Tell me lies” season 1: Το Beverly Hills της Gen Z

Δημοσίευση: 21 Νοε. 2022, 19:58
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά ακολουθεί μια θυελλώδη αλλά και ταυτόχρονα τοξική σχέση, που εξελίσσεται σε ένα διάστημα οκτώ χρόνων. Όταν η Lucy Albright (Grace Van Patten) και ο Stephen DeMarco (Jackson White) συναντιούνται στο κολέγιο, βρίσκονται σε μια ηλικία όπου οι φαινομενικά αδιάφορες επιλογές οδηγούν σε μη αναστρέψιμες συνέπειες. Αν και η σχέση τους ξεκινά όπως όλα τα νεανικά ρομάντζα, σύντομα πέφτουν σε μια εθιστική κατάσταση που θα αλλάξει για πάντα, όχι μόνο στις ζωές τους, αλλά και στις ζωές των ανθρώπων γύρω τους.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Bασισμένη στη δημοφιλή, ομώνυμη νουβέλα της Carola Lovering και με την Meaghan Oppenheimer (“Queen America”) να υπογράφει το σενάριο, η νέα σειρά “Tell me lies” της πλατφόρμας Disney+, παρακολουθεί την τοξική σχέση μεταξύ της Lucy (Grace Van Patten) και του Stephen (Jackson White) επί οκτώ χρόνια, από το κολέγιο μέχρι την ενηλικίωση.

Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο η σειρά αφήνει υπονοούμενα για το πού πηγαίνει αυτή η σχέση, προσφέροντάς μας μια γεύση από το μέλλον του ζευγαριού. Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει μια γλυκόπικρη αναδρομή στο παρελθόν με την πρώτη ημέρα της Lucy στο Baird College, το 2007.

Το ειδύλλιο παίρνει τον χρόνο του για να ξεδιπλωθεί και η Oppenheimer το αφήνει να αποκαλύψει την τοξικότητά του με βήματα που δύσκολα γίνονται αντιληπτά μέχρι να είναι πολύ αργά. Ο Jackson White έχει τον πιο έντονο ρόλο ως Stephen και τον στηρίζει επάξια μέχρι το τέλος, αλλά ο συνδυασμός ανασφάλειας και αποφασιστικότητας της Grace Van Patten κάνει τη Lucy τον πραγματικό άξονα της σειράς.

Γύρω της, το σενάριο χτίζει ένα καστ που αρνείται να περιοριστεί σε εύκολα αρχέτυπα. Μπορεί η προσοχή της Lucy να είμαι στραμμένη στον Stephen, αλλά η φιλία της με την Pippa (Sonia Mena) και την Bree (Catherine Missal) αποδεικνύεται εξίσου βλαβερή.  

Ωστόσο, αυτό που η σειρά καταφέρνει να κάνει με μεγάλη επιτυχία είναι να σκιαγραφήσει την κουλτούρα των σχέσεων, με φόντο το 2007 και ένα σκηνικό γεμάτο BlackBerrys και Ugg μπότες.

Το “Tell Me Lies” κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να αναδείξει την ποιότητα των δεσμών και να δείξει ταυτόχρονα κατανόηση στις ιδιαιτερότητες μιας εποχής όπου το σεξ χωρίς δεσμεύσεις μπορεί να είναι για γυναίκες και άντρες τόσο απελευθερωτικό, όσο ψυχρή και καταπιεστική μπορεί να είναι και η εμμονή τους να “το κρατάνε χαλαρό”.

Υπάρχει ίντριγκα, υπάρχει ο παλμός μιας γενιάς που βαριέται εύκολα και τα θέλει όλα γρήγορα και υπάρχει και το γεγονός πως ό,τι μας θυμίζει τις τρέλες της φοιτητικής μας ζωής έχει -συνήθως- ένα μικρό πλεονέκτημα. Το “Tell me lies” είναι τελικά οι ένοχες απολαύσεις των πρωταγωνιστών του, αλλά και των θεατών του -και αυτοί πιστεύουμε δεν θα είναι λίγοι- που θα εθιστούν σε αυτή τη σύγχρονη και σέξυ σαπουνόπερα.

H σειρά στριμάρει στο Disney Plus

Πρώτη δημοσίευση: 21 Νοε. 2022, 19:58
Ενημέρωση: 21 Νοε. 2022, 19:59
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos