Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες των Ίρις 2020 δωρεάν για όλους

Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες των Ίρις 2020 δωρεάν για όλους
Δημοσίευση: 8 Απριλίου 2020, 15:21

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της εν μέσω της πανδημίας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει σε συνεργασία με την ΕΡΤ μια εκπομπή για τις ταινίες που είναι υποψήφιες στα φετινά Βραβεία Ίρις, και σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα Festival  Scope, δωρεάν για το κοινό, τα υποψήφια ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και όλες τις υποψήφιες ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και animation).

ΣΧΕΤΙΚΑH Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου γράφει για την επανεκκίνηση του ελληνικού σινεμά

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, παρουσιάζουν στη διεθνή πλατφόρμα Festival Scope, δωρεάν για το ελληνικό κοινό, τις φετινές υποψήφιες ταινίες για το:

Βραβείο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ

Για χωρίς λόγους συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη του Σταύρου Ψυλλάκη

Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες της Μαριάννας Οικονόμου

Ιrving Park του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

 Βραβείο ταινίας μικρού μήκους

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς του Βασίλη Κεκάτου

Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

Όλες οι Φωτιές η Φωτιά του Ευθύμη Κosemund Σανίδη

Electric Swan της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Indexτου Νικόλα Κολοβού

 Βραβείο ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

Τα Καναρίνια του Γιώργου Κυβερνήτη

Σκοπελίτης ή το πλοίο του Γιώργου Γκότζου

Ο Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση

 Βραβείο ταινίας μικρού μήκους animation

Βίαιη Εξίσωση, του Αντώνη Ντούσια

Heatwave, του Φωκίωνα Ξένου

The White Wings, των Παρασκευής Μαρκάτου & Πηνελόπης Μπεκιάρη

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για το ελληνικό κοινό στην πλατφόρμα Festival Scope από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Απριλίου, τις μέρες δηλαδή που τα μέλη της ΕΑΚ θα ψηφίζουν για την ανάδειξη των βραβευμένων. Οι «θέσεις» των διαδικτυακών θεατών είναι περιορισμένες, γι' αυτό προτείνουμε να μην καθυστερήσετε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας εδώ και από την Πέμπτη να παρακολουθήσετε τις ταινίες εδώ.

Φέτος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να προσπεράσει τα εμπόδια και να παρακάμψει τις δυσκολίες, γιορτάζοντας μια εξαιρετική κινηματογραφική χρονιά… εξ αποστάσεως. Έτσι, πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες με livestreaming και αντίστοιχα θα προχωρήσει στις 14 Απριλίου με την ανακοίνωση των βραβείων, όπως θα τα αναδείξουν τα μέλη της.

«Ο Δρόμος για τα Ίρις», η νέα εκπομπή της ΕΡΤ για τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα αποπειραθεί να μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ υποψηφίων και κοινού, αλλά και μεταξύ της κινηματογραφικής αίθουσας και των θεατών, αυτές τις δύσκολες μέρες της παραμονής στα σπίτια. Mε παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο θα παράξει εξ’ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 10 εκπομπές για τις υποψήφιες Ελληνικές ταινίες της χρονιάς και, μετά την ανακοίνωση των βραβείων, θα ακούσει τις πρώτες σκέψεις των βραβευμένων. Θα προβάλλεται  κάθε βράδυ στις 23.00 από την ΕΡΤ2 μέχρι και την Τετάρτη 15 Απριλίου.

Τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2020, θα απονεμηθούν διαδικτυακά στις 14 Απριλίου.

Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες της ΕΑΚ στο youtube (ΗellenicFilmAcademychannel), το facebook (@greekfilmacademy) και το Instagram(@hellenicfilm), και απολαύστε καθημερινά βίντεο για τις υποψηφιότητες, σενάρια, αφιερώματα, και πολλά-πολλά άλλα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mudbound

Mudbound

Σύνοψη: Η οικογένεια McAllan έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463